La recollida de roba usada augmenta al Vendrell i a la Bisbal del Penedès

Humana ha recuperat el 2018 un total de 38 tones al Vendrell i nou a la Bisbal
Un taller de classificació de roba d'Humana. | Humana

 

La Fundació Humana ha donat a conèixer les xifres de recollida de roba usada que ha tingut durant el 2018 en alguns municipis del Baix Penedès, com el Vendrell i la Bisbal del Penedès. A la capital de la comarca, Humana ha recuperat durant tot l'any 38.503 quilos de tèxtil usat al Vendrell i Coma-ruga, el que suposa un increment del 3% respecte a les dades del 2017. La fundació indica que aquestes donacions equivalen a 79.700 peces de roba recuperada que poden tenir una segona vida.

A la Bisbal del Penedès, la roba recollida durant el 2018 ha arribat als 8.807 quilos, incrementant-se un 28% respecte a l'any anterior. Això suposa un estalvi de 28 tones de CO2 a l’atmosfera, segons Humana. La roba que s'ha recollit tant al Vendrell com a la Bisbal procedeix de contenidors on es pot dipositar calçat, complements i el tèxtil de la llar que ja no s'usa, a més de la roba.

 

Gestió sostenible del residu tèxtil

Àgata Soler-Roig, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya, ha agraït «la feina dels municipis que promouen la recollida selectiva del tèxtil», recordant la importància que té «impulsar un model de gestió sostenible que prioritzi el factor social davant del mercantil». La roba dipositada als contenidors d’Humana té dues destinacions, el 69% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

Des d'Humana destaquen que la gestió sostenible del residu tèxtil comporta «dos grans beneficis socials». El primer és «la generació d'ocupació verda i la contribució a l’economia social, fomentant la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat». El segon benefici és «l'aportació de recursos a iniciatives socials». Després de tres dècades d’activitat, un total de 2,4 milions de persones s’han beneficiat dels programes de desenvolupament que Humana du a terme als països del Sud de la mà de les seves contraparts o socis locals.

"Vint estudiants de l'Arboç reben un ajut pel desplaçament a la universitat" "El PP del Vendrell votarà a favor del pressupost per «no paralitzar inversions»"