Recolliran signatures perquè l'institut escola del Vendrell recuperi l'antic nom

És una de les iniciatives que s'impulsen dins els actes del 8 de març
El 8-M deixarà una multitud d'actes al Vendrell. | Ajuntament del Vendrell
 

La mestra Teresina Martorell serà un dels noms principals de la celebració del Dia Internacional de les Dones al Vendrell, que té lloc el 8 de març. Entre els diferents actes impulsats per l'Ajuntament i diferents associacions, en destaquen diversos que serviran per reivindicar la figura de Martorell. El primer d'ells es farà aquest dissabte 7 de març, quan es presentarà un grafit dedicat a la mestra al passatge de la zona escolar situat entre l'Institut Andreu Nin i l'escola Àngels Garriga.

L'acte es farà a les 13.30 hores, i es tracta d'una iniciativa de la regidoria de Polítiques de Gènere i Igualtat i Drets LGTBIQ que es vol mantenir en futurs anys. La intenció és que la imatge d'una dona il·lustre del Vendrell sigui representada cada any en un espai de la ciutat. Junt amb la presentació del grafit, també es llegirà una declaració institucional, que anirà a càrrec de Montserrat Caralt, exalumna de Teresina Martorell.

Demanen que l'institut escola recuperi el nom de Teresina Martorell

Aquesta no serà l'única iniciativa dedicada a la docent, ja que el 20 de març s'ha programat un acte de gratitud a la mestra que es farà al Centre Cívic l'Estació a les 19.00 hores. Es tracta d'un acte impulsat pel Col·lectiu Teresina Martorell, amb el qual volen donar a conèixer la seva tasca docent i, alhora, començar una recollida de signatures per demanar que es restitueixi el nom de Teresina Martorell a l'actual institut escola, que a principis d'aquest curs es va rebatejar amb el nom d'Àngel de Tobies.

A més a més, el Dia Internacional de les Dones deixarà altres actes en diversos espais del municipi. El 6 de març, el Museu Deu impulsa un taller de polseres liles i una proposta per descobrir la Sala de les Catifes amb te àrab i pastes, a partir de les 18.00 hores. És un acte organitzat pel Museu Deu i el Grup de Dones dels tallers d'habilitats comunicatives de la Ballaruga i la Taula Comunitària.

Actes centrals els dies 7 i 8 de març

El dissabte 7, la Biblioteca Publica Terra Baixa acollirà a les onze la presentació del llibre 'Memòria de les oblidades', de Tecla Martorell, a càrrec de Gisela Alcón. A les 19.00 hores hi haurà una batucada pels carrers del centre, a càrrec de les dones del drac de foc El Cabrot, que acabarà a la plaça Nova amb l'encesa de les maces i del Cabrot Petit. 

El diumenge 8 de març es farà la segona caminada solidària '3 km solidaris. Mou-te per tu, mou-te per a totes!', que organitza el Grup de Dones Al-Manar, amb la col·laboració d'Afibromed. La sortida serà a les deu del matí de la Rambla. Aquest dia, Coma-ruga acollirà, a la zona del Riuet, una sessió de ioga, a càrrec d'Hori Om, una de zumba, a càrrec del gimnàs Record, i una batucada, a càrrec de les dones del drac de foc El Cabrot. Són actes que començaran a les deu i que ha organitzat l'Agrupació Veïnal de les Platges (AVP).

Els últims actes relacionats amb el 8-M es faran la següent setmana, com ara l'espectacle 'Amb ulls de dona', de Marta Millà i Medievàlia Camerata, que es farà el 13 de març a la Biblioteca a les 20.00 hores, o l'acte que la Asociación Cultural de Jóvenes y Deportes de Catalunya farà al Centre Cívic l'estació la tarda del 15 de març. La Fundació Apel·les Fenosa oferirà el dia 17 la conferència 'La mestra Anna Guimerà Saló, memòria i reivindicació', a càrrec de Nativitat Castejón, Neus Oliveras i Àngels Santacana, mentre que el dia 18 la Biblioteca Terra Baixa farà una sessió de Contes per la igualtat a càrrec de la companyia La Porta de Fusta.

"Bellvei es converteix de nou en la capital de la novel·la negra" "‼ Més de 600 ofertes de feina, a la Fira de l'Ocupació del Baix Penedès"