GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Recullen més de 600 firmes per fer un Institut a Coma-ruga

La demanda s'ha fet arribar als Serveis Territorials d'Educació

 

La zona més cèntrica de Coma-ruga. | M.G.

 

La campanya per demanar la construcció d'un Institut al nucli de Coma-ruga, que va impulsar una veïna a través de la plataforma Change.org i altres vies, ha obtingut un total de 679 signatures. La mateixa impulsora ha enviat un escrit als Serveis Territorials d'Educació de Tarragona informant de les firmes recollides i demanant que la Generalitat tingui en compte aquesta «necessitat» dels veïns de Coma-ruga.

 

Tal com la mateixa impulsora ha explicat a través de les xarxes socials, els suports s'han obtingut a través de Change.org, però també de les AMPA dels dos col·legis de primària que hi ha al nucli, el Pla de Mar i els Secallets, que estan a favor d'aquesta petició. Una de les raons que tenen les famílies per demanar un Institut és que tots els alumnes que estudien en aquestes dues escoles no els queda més remei que desplaçar-se al nucli del Vendrell quan passen a la secundària.

 

Trajectes d'una hora en bus

La mateixa veïna ha explicat a la carta enviada a Ensenyament que els alumnes de les platges a partir dels dotze anys «s'han de desplaçar amb el bus» entre les set i dos quarts de vuit del matí per un trajecte que pot arribar a durar «una hora amb l'itinerari del bus», quan la distància entre Coma-ruga i el Vendrell «és en realitat de cinc minuts». El mateix passa en finalitzar les classes. Per això, creu que tot plegat es tradueix en «un cansament físic més gran» i un «menor rendiment acadèmic».

 

La demanda per impulsar un Institut a les platges del Vendrell va sorgir després que es confirmés que el curs vinent, l'escola Teresina Martorell, situada al Botafoc, es convertirà en un Institut-escola. Aquesta és una de les mesures del Departament d'Ensenyament de la Generalitat per capgirar la tendència actual d'aquest centre, que aglutina una part important d'alumnes d'origen immigrant. Des de Coma-ruga lamenten que, amb aquest, ja hi haurà cinc instituts al Vendrell, però cap d'ells a la zona de les platges.