Javier Álvarez i José Manuel Tejedor, de Cs Calafell.

El regidor de Calafell que va insultar els musulmans passa al grup de no adscrits

Guerra oberta entre Javier Álvarez i el portaveu de Ciutadans, José Manuel Tejedor

El ple telemàtic celebrat aquest dijous 14 de maig a l'Ajuntament de Calafell ha servit per donar compte del pas del regidor Javier Álvarez al grup de no adscrits, després que Ciutadans l'expulsés per les seves polèmiques publicacions a Facebook. Álvarez va fer un escrit on va enviar «a la merda» els que resen a Al·là, cosa que va motivar el rebuig unànime de tots els partits del consistori, inclòs el seu, Ciutadans.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Aquest partit l'hi va demanar l'acta de regidor, però Álvarez s'ha negat a entregar-la, amb el qual ha passat al grup de no adscrits, mentre Ciutadans es queda només amb un regidor, el portaveu José Manuel Tejedor. Tal com ja va passar a l'anterior mandat, Ciutadans perd un dels seus dos regidors abans de complir-se un any de les eleccions municipals. En l'anterior ocasió, Jesús Benedicto va deixar Ciutadans per discrepàncies internes i fins i tot va tenir un breu pas per ERC.

Enfrontament entre Tejedor i Álvarez

Al ple d'aquest dijous s'ha pogut comprovar que l'actual situació ha generat una nova guerra al voltant de Ciutadans. Tejedor ha retret al seu excompany que les seves paraules anaven «contra els valors de llibertat i respecte que té Ciutadans» i ha lamentat que no entregués l'acta seguint «la carta ètica» que el regidor havia signat.

Álvarez, per la seva banda, s'ha mostrat molt bel·ligerant contra Tejedor, deixant caure que «ha traspassat línies que no deixaré passar» i insinuant que era el responsable de tot el que havia passat. En aquest sentit, ha dit que «tot el que s'hagi d'explicar es farà davant del jutge», tot i que no ha aclarit si és que ha presentat alguna denúncia contra el seu partit. Qui sí que ha presentat denúncia contra Álvarez ha estat el grup de la CUP, que se suma així a la denúncia presentada per l'Ajuntament.

 

Álvarez tira pilotes fora

Tot i que quan va esclatar la polèmica, el ja exregidor de Ciutadans va emetre un comunicat disculpant-se per les seves paraules, el cert és que al ple d'aquest dijous Álvarez ha semblat lluny de penedir-se. S'ha limitat a dir que les seves frases s'havien «tret de context» i que les va dir «des d'un perfil personal». Per acabar d'adobar-ho, ha assegurat que hauria dit el mateix fossin de la religió que fossin o de l'ètnia que fossin. Tots els grups municipals han reiterat el rebuig a les seves paraules.