Maria Mestre, als Jutjats del Vendrell.

La regidora arbocenca Maria Mestre desobeeix la citació judicial pel tall de la Jonquera

La cupaire està investigada pels fets de la tardor del 2019

La regidora de la CUP a l'Ajuntament de l'Arboç Maria Mestre ha desobeït la citació judicial per declarar com a investigada al jutjat de Figueres pel tall de l'AP-7 a la Jonquera, la tardor del 2019. La regidora hauria d'haver declarat el passat divendres, però no va comparèixer davant la justícia.

Aquest divendres 12 de març, en una atenció als mitjans davant els Jutjats del Vendrell, ha explicat que ha pres aquesta decisió perquè no vol col·laborar en el que veu com una «macro-causa repressiva contra el moviment independentista». Mestre ja ha avançat que, encara que la citin de nou, no compareixerà davant el jutge, cosa que podria obrir la porta a la seva detenció.

Això és el que va passar fa unes setmanes amb el regidor de la CUP de Reus Edgar Fernández, que també s'havia negat a comparèixer en la investigació oberta que hi ha per les mobilitzacions posteriors a la sentència del Procés. Fernández va ser detingut pels Mossos el 23 de febrer, que el van portar, per la força, a comparèixer a la citació judicial.