L'Ajuntament del Vendrell estableix un codi de bona conducta pels regidors

Regula aspectes com la transparència, la no acceptació de regals o els conflictes d'interessos

Regidors dels diferents grups municipals del Vendrell, presentant el codi.
Regidors dels diferents grups municipals del Vendrell, presentant el codi. | BP Diari
 

L'Ajuntament del Vendrell aprovarà al ple del pròxim dilluns 16 de desembre una moció consensuada entre tots els grups municipals per establir el 'Codi de Bona Conducta i Bon Govern' pel qual s'hauran de regir els càrrecs electes. Es tracta d'un document que regula diferents aspectes relacionats amb els principis ètics dels regidors, ja siguin a títol individual (no discriminar, rendició de contes), com en l'àmbit de governança (transparència, treballar per l'interès públic).

El codi ha estat treballat de forma conjunta per tots els grups municipals, els del govern i l'oposició, amb el qual s'ha acabat fent un document «de consens», segons han destacat. Alguns dels aspectes més concrets que es regulen fan referència als conflictes d'interessos que poden tenir els càrrecs electes o els seus familiars directes, així com les normes de conducta en l'acceptació de regals o privilegis. Aquests estan prohibits, tret dels detalls de cortesia que puguin fer entitats o institucions, i que es queden a l'Ajuntament.

 

Comissió de seguiment amb presència de ciutadans

Una part important del codi és la fiscalització del compliment d'aquest. Per això s'ha establert una comissió de seguiment que es reunirà periòdicament i que es preveu que estigui oberta també a la presència dels ciutadans. El codi afecta a tots els càrrecs electes i també els càrrecs de confiança, així com els grups municipals i els càrrecs directius dels organismes autònoms. En canvi, en queden exempts els funcionaris i treballadors de la casa.    

El 'Codi de Bona Conducta i Bon Govern' es desenvolupa a partir de la Llei de Transparència aprovada per la Generalitat l'any 2014. Els diferents grups municipals del Vendrell han celebrat que han pogut concretar un document «de màxims» de forma consensuada. que serà aprovat al ple d'aquest mes de desembre.

També et pot interessar:


Comentaris

envia el comentari