Reobre el local de la gent gran de Segur de Calafell

S'han fet diverses millores amb un cost de 90.000 euros
El local de la gent gran de Segur ja ha reobert les portes. | Ajuntament de Calafell

 

La gent gran de Segur de Calafell ja torna a disposar del seu local social, després d'uns mesos en què ha estat tancat per fer diverses obres de millora. Des de l'Ajuntament de Calafell s'hi ha invertit prop de 90.000 euros, per fer una renovació del local i suprimir les barreres arquitectòniques. Un dels aspectes més destacats ha estat la redistribució dels espais interiors, amb el qual ha quedat una sala diàfana per a fer-hi tota mena d'activitats, sense que hi hagi divisions que ho dificultin.

 

Per aconseguir això, s'han canviat de lloc espais com ara els lavabos o el despatx. De la mateixa manera, s'ha renovat la instal·lació elèctrica i s'ha posat un nou paviment, alhora que s'han fet tancaments nous amb aïllament tèrmic, per estalviar energia i augmentar el confort del local. Pel que fa a la supressió de barreres arquitectòniques, s'ha posat una plataforma elevadora per salvar els dos nivells del local, s'han instal·lat lavabos adaptats i tots els espais estan preparats perquè puguin passar-hi persones amb mobilitat reduïda.

 

En marxa el servei d'atenció LGTBI

L'Ajuntament de Calafell també ha anunciat que s'ha posat en marxa el servei d'atenció integral LGTBI, a les diversitats sexuals i de gèneres. El servei ofereix informació atenció al col·lectiu LGBTI del municipi, així com assessorament psicològic i jurídic. Una altra de les tasques previstes és fer campanyes de sensibilització a escoles, entitats locals i entre els professionals de l'administració pública.

 

L'oficina neix del conveni signat el passat mes d'octubre entre el consistori i la direcció general d'Igualtat de la Generalitat, ja que la llei del 2014 estableix que els municipis de més de 20.000 habitants han de donar aquest servei de forma directa. A Calafell, es fa a través de l’entitat H20, Col·lectiu Gai, Lesbià, Bisexual i Transexual del Camp de Tarragona. L’horari d’atenció del servei és cada dijous, de 10.00 a 14.00 hores, amb cita prèvia, que pot demanar-se trucant al telèfon 977 69 99 009 (extensió 773) o enviant un correu electrònic a sailgbti@calafell.org.

 

També et pot interessar: