Reobren el remodelat accés a Llorenç del Penedès per la plaça de la Vila

El cost total de les obres ha ascendit fins als 324.000 euros
Imatge del nou accés a Llorenç del Penedès | Cedida

 

 

Des del matí d’avui dimecres, 17 de juliol, ja es pot circular pel remodelat accés al municipi de Llorenç del Penedès per la plaça de la Vila. Ahir dimarts, els tècnics municipals i l’alcalde van fer les darreres comprovacions, acompanyats dels tècnics de l’empresa responsable de les obres.

 

Després de cinc mesos, finalment han acabat els treballs de remodelació, amb els quals s’ha refet totalment aquest accés, tot ampliant-lo i creant una petita rambla al mig. A més, també s’han habilitat noves places d’aparcament, voreres més amples, arbres i una rotonda situada a l’extrem que toca a la carretera de Sant Jaume.

 

 

 

El pati de l'antic Nieró, reduït

Aquestes millores s’han aconseguit reduint part del pati de l’antic Nieró i l’aparcament que hi havia al costat, per la seva part, ha desaparegut. Amb això, els edificis restants queden alineats amb l’antic ajuntament, reconvertit ara en l’Espai Jove.

 

L’accés a la bàscula i a la benzinera de la plaça del Sindicat també s’ha modificat, permetent l’accés a vehicles de gran tonatge. Alhora, la parada d’autobús canvia la seva situació, quedant ubicada uns metres més endins. A la vorera que toca a la carretera, des del carrer Sant Jordi fins al torrent, s’han instal·lat unes pilones per prohibir l’aparcament de vehicles.

 

Un cost de 324.000 euros

Tal com ha explicat l’Ajuntament de Llorenç del Penedès, el cost total de les obres ha ascendit a 324.000 euros —IVA inclòs—, subvencionat pel Pla d’Acció Municipal (PAM) 2017-2018 de la Diputació. L’empresa adjudicatària dels treballs ha estat REMPIC, de Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà.