Es reprenen les obres del port de Coma-ruga, després d'aconseguir els avals necessaris

La segona fase consistirà en tancar la bocana de llevant i enderrocar el pantalà central
Imatge aèria del Port de Coma-ruga. | Generalitat de Catalunya
 

Les obres de remodelació del Port de Coma-ruga s'han reprès aquest mes de desembre del 2019, després de molts mesos en què s'havien hagut d'aturar per la manca de finançament extern. El Club Nàutic de Coma-ruga ha aconseguit finalment els avals necessaris per demanar un crèdit amb el qual poder fer front a la segona fase de les obres, segons ha avançat el Diari de Tarragona.

En total s'ha aconseguit l'aval de 60 socis, fet que ha permès signar la hipoteca amb una entitat bancària. El cost dels treballs, que haurien d'estar enllestits el 31 de desembre del 2020, és d'1,2 milions d'euros. La segona fase contempla el tancament de la bocana de llevant, la de Barcelona, i l'enderroc del pantalà central. Això farà que el port es quedi només amb una bocana. També es preveu la redistribució dels amarraments, que passaran dels 260 actuals als 220. 

 

Més de tres anys de treballs

Les obres de remodelació del Port de Coma-ruga van començar el març del 2016, després que a finals del 2015 el Club Nàutic aconseguís renovar la concessió de les instal·lacions per vint anys més. Com a condició indispensable, però, el Club Nàutic havia d'impulsar aquesta remodelació, després que el port hagués presentat evidents símptomes de deteriorament, fins al punt que una passarel·la s'havia enfonsat el maig del 2014.

La primera fase va servir per enderrocar el pantalà d'entrada i construir un nou accés, més integrat amb l'entorn. L'octubre del 2016 es va obrir aquest nou accés. Tot i que poc després va començar la segona fase de les obres, aquestes es van haver d'aturar el maig del 2018. Més d'un any després, el Club Nàutic ha aconseguit els avals necessaris per obtenir un crèdit i seguir amb els treballs. La previsió és que aquests durin un any. 

"❗ El Monument als Castellers del Vendrell, afectat per un fong" "El poble del Baix Penedès que tindrà una Reina a la cavalcada dels Reis Mags"