Un bus escolar del Baix Penedès.

El Consell Comarcal del Baix Penedès reprèn el servei de transport escolar per alumnes de Batxillerat i ESO

Santa Oliva i Albinyana continuen sense servei | El Consell demana una solució a la Generalitat i que assumeixi el cost del transport

El Consell Comarcal  del Baix Penedès reprèn el  servei de transport escolar per alumnes de Batxillerat. Des del passat dilluns, 11 de gener, i coincidint amb la tornada a l'escola i a l'institut, el servei s'ha tornat a posar en marxa i funcionarà fins a la fi del curs acadèmic actual, al 31 de maig del 2021.

D'aquesta manera, els  alumnes d'educació postobligatòria de la comarca, excepte els alumnes d'Albinyana i Santa Oliva, compartiran  autobús amb els alumnes d'ESO, assumint una part del cost. L'altra part la cobrirà el Departament d'Ensenyament  de la Generalitat.

S'ha demanat a la Generalitat una solució definitiva per Albinyana i Santa Oliva

Des del Consell Comarcal s'informa que es treballa conjuntament amb els ajuntaments dels dos municipis afectats, Albinyana i Santa Oliva, per trobar una solució definitiva. De moment, els alumnes de Santa Oliva viatjaran amb un autobús propi i els d'Albinyana  utilitzaran la línia regular de transport públic.

Amb l'absència d'aquests dos municipis s'ha aconseguit reduir el nombre d'alumnes a un  centenar, que podran distribuir-se entre els  autobusos dels alumnes d'ESO.

La consellera comarcal d’Educació, Núria Güell, ha agraït «l’esforç  realitzat pels  ajuntaments dels pobles afectats que s’han hagut de fer càrrec del  transport dels alumnes perquè anessin a estudiar als Instituts, des del passat 1 d’octubre».

Demanaran que la Generalitat assumeixi el cost del transport escolar

El Consell Comarcal  del Baix Penedès  garantirà el servei fins a la finalització del curs, el pròxim 31 de maig. De cara al curs vinent, el Consell ha avançat que l'Àrea d'Educació es troba fent gestions perquè sigui la  Generalitat qui assumeixi el cost del transport de tots els alumnes d'educació obligatòria i postobligatòria, ja que des del consell «es té la capacitat econòmica per desdoblar aquestes línies».

Actualment, l'Àrea d'Educació del Consell Comarcal gestiona 47 línies de transport escolar de primària i ESO que traslladen als respectius centres educatius a 1000 alumnes.