Rescaten una au protegida que s'havia ferit greument a Banyeres

L'animal tenia una ferida oberta a l'ala que li impedia volar
L'esparver tenia una ferida important en una de les seves ales. | Guàrdia Civil
 

Agents del Servei de Protecci√≥ de la Natura de la Gu√†rdia Civil (Seprona) han rescatat un exemplar jove d'esparver (accipiter nisus), que estava greument ferit en una zona de vinyes del terme municipal de Banyeres del Pened√®s. Els fets van tenir lloc aquest dimarts 24 de mar√ß, quan els agents van rebre l'av√≠s d'un agricultor de la zona que va localitzar el que semblava una au rapinyaire a les seves terres que no podia volar.

 

Els agents van anar a la zona i van veure que es tractava d'un esparver jove que tenia una ferida oberta a una de les seves ales, amb el qual intentava volar però no podia. Després d'atrapar-la, van comprovar que de la ferida, a l'ala esquerra, en sortia sang de forma abundant. Els agents apunten que la ferida podia ser resultat d'un impacte de l'au amb la línia elèctrica

 

Cura d'urgència al mateix lloc

El Seprona li va fer una primera cura d'urg√®ncia al mateix lloc, i despr√©s el van traslladar al Centre de Recuperaci√≥ de Fauna Silvestre Mediterrani de Reus. All√† se li va fer una cursa completa i, despr√©s de la seva recuperaci√≥, se'l va tornar a deixar lliure al medi natural.

 

L'esparver, tamb√© conegut com a falc√≥ torter, √©s una au rapinyaire que figura al cat√†leg espanyol d'esp√®cies amena√ßades que necessiten una protecci√≥ especial, ja que la seva exist√®ncia √©s beneficiosa per l'equilibri i la biodiversitat. Tamb√© s√≥n importants per l'agricultura, ja que s√≥n depredadors de rosegadors i altres animals que poden causar danys a les collites. Tot i que viuen principalment a Eur√†sia, Catalunya √©s un dels llocs on solen hivernar.