Rescaten una au protegida que s'havia ferit greument a Banyeres

L'animal tenia una ferida oberta a l'ala que li impedia volar
L'esparver tenia una ferida important en una de les seves ales. | Guàrdia Civil
 

Agents del Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona) han rescatat un exemplar jove d'esparver (accipiter nisus), que estava greument ferit en una zona de vinyes del terme municipal de Banyeres del Penedès. Els fets van tenir lloc aquest dimarts 24 de març, quan els agents van rebre l'avís d'un agricultor de la zona que va localitzar el que semblava una au rapinyaire a les seves terres que no podia volar.

Els agents van anar a la zona i van veure que es tractava d'un esparver jove que tenia una ferida oberta a una de les seves ales, amb el qual intentava volar però no podia. Després d'atrapar-la, van comprovar que de la ferida, a l'ala esquerra, en sortia sang de forma abundant. Els agents apunten que la ferida podia ser resultat d'un impacte de l'au amb la línia elèctrica

Cura d'urgència al mateix lloc

El Seprona li va fer una primera cura d'urgència al mateix lloc, i després el van traslladar al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre Mediterrani de Reus. Allà se li va fer una cursa completa i, després de la seva recuperació, se'l va tornar a deixar lliure al medi natural.

L'esparver, també conegut com a falcó torter, és una au rapinyaire que figura al catàleg espanyol d'espècies amenaçades que necessiten una protecció especial, ja que la seva existència és beneficiosa per l'equilibri i la biodiversitat. També són importants per l'agricultura, ja que són depredadors de rosegadors i altres animals que poden causar danys a les collites. Tot i que viuen principalment a Euràsia, Catalunya és un dels llocs on solen hivernar. 

"🏨 Un hotel de Coma-ruga ofereix habitacions per atendre afectats del coronavirus" "Primera mort causada pel coronavirus al Baix Penedès"