Teresa Soria, la primera persona vacunada al Camp de Tarragona, acompanyada del personal de la residència de la Mercè

Les residències del Baix Penedès, sense casos de coronavirus des de fa deu setmanes

Tampoc es registren defuncions associades amb la Covid des de fa tres mesos

Si algú encara té dubtes que les vacunes que s'estan administrant per combatre el coronavirus són efectives, només cal observar les dades de positius i defuncions registrades les últimes setmanes a les residències de gent gran del Baix Penedès.

La comarca completava la primera dosi de les vacunes a les residències el dia 8 de febrer i, tres setmanes després, tots els residents tenien finalitzada la pauta completa. Des d'aleshores la incidència de la Covid en aquests centres ha estat nul·la al Baix Penedès, ja que l'últim positiu es va detectar el 3 de febrer, segons dades del Departament de Salut.

Més de deu setmanes sense casos

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Això significa que al Baix Penedès fa més de deu setmanes que no es detecten casos de coronavirus a les residències. De la mateixa manera, l'última defunció relacionada amb la malaltia als centres de tercera edat comarcals va ser el 22 de gener, ara fa gairebé tres mesos. Aquest escenari tan positiu ha permès que els avis d'aquests centres hagin pogut començar a recuperar certa activitat a l'exterior.

L'efecte de les vacunes no només s'està notant a les residències, sinó també en les xifres de defuncions en general. Al Baix Penedès, entre el 8 de gener i el 17 de febrer es van registrar 40 defuncions relacionades amb la Covid. En els últims dos mesos, la xifra ha caigut fins a les cinc defuncions. És el resultat de tenir un alt percentatge de la població més gran ja vacunada. 

Pel que fa a les xifres generals de contagis, la situació a la comarca segueix estant sota control, amb 52 positius detectats l'última setmana, que són onze menys que durant els set dies anteriors. La positivitat se situa en el 3,98%, per sota del 5% que reclama l'OMS, i la població vacunada amb la primera dosi ja arriba al 18,3%, després d'un notable augment els últims dies.