Set restaurants de Calafell prenen part a la Ruta del Xató

La Xatonada Popular es farà el dia 17 de març
El Penedès torna a abocar-se amb el xató. | Redacció

 

Sitges va acollir aquest passat dilluns l'inici d'una nova edició de la Ruta del Xató, en la qual Calafell hi torna a prendre part. Des d'aquest novembre i fins a la primavera, diversos restaurants del Penedès oferiran menús basats en aquest producte gastronòmic típic del territori. A Calafell, els restaurants que hi prenen part són set, A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, L’Estany, Restaurant Kursaal, La Mar de Fons i Vell Papiol. A més a més, l’hotel Kursaal oferirà allotjament dins de les diferents iniciatives i campanyes que formen la Ruta del Xató.

 

La xatonada popular de Calafell se celebrarà el diumenge 17 de març, en aquest cas al nucli de la Platja, d’acord amb el caràcter itinerant que se li dona a la festa. Calafell pren part a la Ruta del Xató des de l'any 2000. Per aquest curs 2018-2019, la ruta arriba amb novetats i es posa l’accent en la idea de col·leccionar experiències gastronòmiques i també turístiques a les poblacions de la Ruta del Xató.

 

Àlbum de cromos per col·leccionar vivències

Un dels materials promocionals que s'ha presentat és un àlbum de cromos que permet col·leccionar vivències, amb imatges que retraten totes les iniciatives turístiques que pot gaudir qui visiti el Penedès amb l’argument de menjar xató. Cada cop que un client demani el xató a un restaurant acreditat per la Ruta, rebrà un sobre amb cromos que, a més, pot tenir un premi, com ara nits d’hotel amb activitats, àpats a base de xató, vins de la DO Penedès o premis dels patrocinadors de la Ruta. També es pot demanar l’àlbum el primer cop que es vagi a un d’aquests restaurants.

 

La tinent d’alcalde de Turisme de l'Ajuntament de Calafell, Maite González, ha recordat que el xató «és una experiència gastronòmica, però permet també gaudir experiències paisatgístiques, culturals, esportives o festives». La regidora ha afegit que la Ruta del Xató «significa molt més que el plat, perquè a partir del xató donem visibilitat a tots els atractius del nostre municipi, del patrimoni històric a les platges, i de l’esport a les activitats familiars».

"Denuncien manca de personal a l'Ajuntament del Vendrell que afecta diversos serveis" "Un documental explora els búnquers de la Guerra Civil a Calafell, Cunit i Cubelles"