Retirada de passaport i prohibició d'acostar-se a la víctima per un dels detinguts del Vendrell

Ha de comparèixer cada quinze dies als jutjats
Els jutjats del Vendrell | Google Maps

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat de novetats sobre la situació dels tres joves del Vendrell que han estat detinguts per una possible agressió sexual a una noia, el passat 22 d'agost. Els tres nois van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número cinc del Vendrell ahir dimecres 11 de setembre, acusats d'un suposat delicte d'abús sexual. El magistrat va acordar la llibertat provisional per a tots tres, però amb diferents mesures.

Dos d'ells han d'estar a disposició del jutjat sempre que siguin cridats, mentre que el tercer ha de comparèixer cada quinze dies al jutjat. A més, també se li ha retirat el passaport i té la prohibició de sortir del territori, i la prohibició de comunicar-se i aproximar-se a una distància de menys de 300 metres de la víctima. La causa està oberta per un delicte d'agressió o abús sexual. El jutjat s'inhibirà aviat en favor del d'instrucció número dos del Vendrell, que seguirà amb la instrucció del cas per la data dels fets. Un quart detingut, menor d'edat, ha passat a la fiscalia de menors.

 

La víctima no recordava què havia passat

Els fets que ara s'investiguen van tenir lloc el passat 22 d'agost, quan els quatre nois van trobar un grup de noies a Calafell i van desplaçar-se tots junts a un apartament d'una de les noies. Allà, els investigats haurien consumit cocaïna i un d'ells hauria mantingut relacions sexuals amb la víctima. L’endemà, però, la jove va assegurar que no recordava res. Tenia blaus, estava adolorida i presentava símptomes d’haver patit una agressió sexual. Per això va presentar denúncia davant la policia, que va detenir els nois el passat 9 de setembre.

Tot i que des dels Mossos han apuntat que l'apartament on van tenir lloc els fets era a Calafell, l'Ajuntament d'aquest municipi ha assegurat que això no va ser així, i que van tenir lloc al Vendrell. Tant la víctima com els quatre nois detinguts són veïns del Vendrell. Tot i això, l'Ajuntament de Calafell ha expressat la seva «condemna més enèrgica» per aquest possible cas d'agressió sexual.

"L'escola Contrapunt comença el curs amb 300 alumnes al Penedès" "Calafell comença el curs escolar amb classes i escoles al límit de capacitat"