NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Els membres de la plataforma 'NO Fem el CIM'.

Revifa l'oposició ciutadana a la «mentida» del Logis Penedès

La plataforma 'No Fem el CIM' s'activa de nou davant l'anunci de la construcció d'una primera fase del centre logístic

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat anunciava fa tres setmanes als ajuntaments de l'Arboç, Banyeres del Penedès, Sant Jaume dels Domenys i Castellet i la Gornal la reactivació del Logis Penedès, amb la construcció d'una primera fase de 40 hectàrees. Junt amb el desencallament del centre logístic, també ha arribat la revifada de l'oposició ciutadana, que durant el període 2006-2012 va ser molt forta. Aquest dimecres a la tarda es presentava a l'Arboç el renaixement de la plataforma 'NO Fem el CIM'.

Tal com fa dotze anys, des de 'NO Fem el CIM' estan convençuts que el Logis «destrossarà el futur del Penedès», critiquen que es tracta d'un model d'economia que no té cabuda al territori i n'exigeixen la seva retirada. Carmina Malagarriga, una de les portaveus de la plataforma, ha remarcat que el projecte comportarà «un impacte sobre el territori en infraestructures, un augment del trànsit rodat, especialment de camions, un creixement de la població» i ha desmuntat l'argument dels llocs de treball, dient que només «un 7% dels llocs de treball seran per ciutadans de l'Arboç, un 8% per ciutadans de Banyeres i un 7,5% per ciutadans de Sant Jaume».

«Un cavall de Troia»

Més dur s'ha mostrat Pau Batlle, qui creu que les 40 hectàrees que es volen fer ara són «un cavall de Troia pel que vindrà després». Batlle ha anomenat el projecte del Logis com «la gran mentida», destacant que «no s'han fet les infraestructures necessàries per desenvolupar-lo, i això farà que tot el trànsit de camions nou passi per l'N-340 i l'AP-7 un altre cop». També ha criticat que des de Barcelona «vulguin enviar aquí el que ells no volen», una logística que, segons ell, és de baixa qualitat i aliena al territori. Per això conclou que «no hi ha cap model ni tenen res planificat».

'No Fem el CIM' té la intenció ara de fer difusió del seu missatge a la població, i també parlar amb els diferents polítics i ajuntaments. Creuen que cal «una lluita a nivell local i una altra a nivell comarcal» i critiquen la «complicitat que està mostrant el Consell Comarcal del Baix Penedès» amb el projecte. No descarten fer mobilitzacions i concentracions. A l'acte hi va assistir l'alcalde de Banyeres, Amadeu Benach, que es mostra crític amb el projecte i que va reclamar més implicació d'altres poblacions de la comarca amb aquest assumpte.

El nou Logis Penedès

Segons van explicar des de la Generalitat, el nou Logis Penedès combinarà zones d'activitat econòmica i logística amb serveis, indústries netes i formació. Ha d'incloure una terminal intermodal de mercaderies, connectada en un futur al Corredor ferroviari Mediterrani, un nou accés a l'AP-7, i un vial de connexió entre l'autopista i l'A-7. Igualment, ampliarà els espais oberts protegits, inclourà les mesures correctores de l'impacte paisatgístic necessàries i el seu disseny funcional serà ecoeficient.

CIMALSA ha adjudicat per un import de 179.685 euros (amb IVA) la contractació de la redacció del Pla Director del Logis Penedès a l’empresa Jornet Llop Pastor, S.L.P. El termini màxim d’execució dels treballs de redacció és de 14 mesos.


Comentaris