Nou robatori amb el mètode de l'abraçada al Vendrell

Un veí de la localitat va ser víctima d'aquest mètode davant de casa seva

 

Vista aèria del Vendrell. | BP Diari

 

Un veí del Vendrell ha estat víctima aquesta setmana d'un nou robatori pel mètode de l'abraçada, també conegut com el mètode de la mimosa. Segons el relat que han fet dels fets la víctima del robatori i la seva dona, el succés va tenir lloc al davant mateix del domicili, quan una noia jove se'ls va dirigir per preguntar-los on hi havia una farmàcia. En un moment de distracció, la noia es va abalançar sobre l'home i el va abraçar pel coll. Tot i que aquest va intentar desfer-se'n, no va poder i la lladre li va robar una cadena d'or que portava penjada.

 

El 'modus operandi' d'aquest robatori coincideix amb el que va tenir lloc el passat 23 de juliol també a la mateixa ciutat, però que va ser frustrat per un Mosso d'Esquadra fora de servei que va veure els fets. En aquell cas, una noia romanesa de 20 anys, sense domicili conegut, va intentar robar a un home de 69 anys a qui li estava fent abraçades afectuoses. L'agent va intervenir i es va descobrir que la dona volia robar a la víctima un collaret i diversos penjolls d'or, així com un rellotge i un anell.   

 

Investigació oberta dels Mossos

Des dels Mossos d'Esquadra ha confirmat que hi ha una investigació oberta en relació a aquests fets, ja que la unitat d'investigació de la comissaria del Vendrell ha detectat els últims mesos que s'han produït diversos casos similars. Es tracta d'una jove que s'acosta a la víctima —generalment homes grans— actuant de manera afectuosa, amb el que s'anomena el mètode de la mimosa.

 

Des del cos policial expliquen que es tracta d’un furt consistent «en guanyar-se la confiança de la víctima i prendre-li joies i diners aprofitant la proximitat física entre tots dos». Els Mossos estan investigant si aquesta persona actua en solitari o en coordinació amb altres persones. Fa uns dies, els Mossos també van detenir una parella com a suposats autors d'una desena de robatoris a gent gran al barri del Tancat. En aquest cas, eren furts en què feien servir la violència o el mètode de l'estrebada.