«Volem reivindicar que les noies de més talla també ens agrada anar maques»

Rocío Mota serà la representant de Tarragona al concurs Miss Curvys International d'Espanya
Rocío Mota representa Tarragona al Miss Curvys International 2019. | Cedida

 

Tarragona tindrà aquest 2019 per primera vegada una representant al certamen Miss Curvys International d’Espanya, una desfilada que serveix per reivindicar la moda de talles grans. Serà Rocío Mota, una noia de 32 anys nascuda a Bellvei però que actualment resideix a Santa Oliva, i que ha fet el pas per representar la regió tarragonina a la final del pròxim 21 de novembre a Benalmádena (Cadis).

 

Mota es troba aquests dies en fase de preparació per la final d’un certamen que mira de promocionar a la zona. «En les anteriors edicions, a Catalunya només Barcelona tenia una representant, i quan em vaig assabentar del concurs em vaig posar en contacte amb ells a través de Facebook», explica la jove a Tarragona Digital. «Ells mateixos em van animar a presentar-me, però vaig estar dubtant durant molt de temps fins que vaig decidir fer el pas», afegeix.

 

Coronació el 10 de setembre

Des d’aleshores, l’activitat se l’hi ha multiplicat. Assisteix a classes a Barcelona cada setmana i ja ha fet algunes desfilades en botigues de roba. Tot «per treure’m la por», tal com admet. El 10 de setembre es farà la gala de Barcelona, d’on en sortirà la representant d’aquesta província, i s’aprofitarà el mateix acte per coronar a la representant de Tarragona.

 

A Tarragona no es fa gala, perquè no hi ha hagut més candidates. Mota va pagar els 150 euros que demanen per ser candidata i s’ha dedicat a obrir camí. Ja avança que per a l’any vinent liderarà el procés de selecció a Tarragona, i ja s’estan buscant noies. Els estàndards que es demanen són que facin un mínim d’1,65 metres d’alçada, que tinguin entre 18 i 42 anys, i que facin servir talles a partir dels números 42-44.

 

Rocío Mota. | Cedida

 

Fer sentir la seva veu a les grans marques

Per Rocío Mota, certàmens com aquest serveixen per «reivindicar que les dones reals, les del carrer, no cal que siguin de la talla 38» i per fer sentir a les grans marques de roba «que les dones de més talla també ens agrada anar maques». Ella posa com a exemple la seva experiència. «Des de petita sempre m’ha agradat la moda, però trobar roba maca i assequible d’aquestes talles no és fàcil», afirma.

 

Tot i els nervis, l’experiència ja li està portant gratificacions en forma de reconeixements d’altres persones. També destaca la bona relació que ja té amb altres participants del concurs, amb les quals comparteix un grup de WhatsApp. «De mica en mica la gent aquí se’n comença a assabentar, i sempre és bonic obrir camí i ser la pionera», conclou Mota.

"❗Demanen expulsar del país l'home que va atacar 2 àvies al Baix Penedès" "Calafell estudia estendre la prohibició de l'ús d'animals a altres esdeveniments"