La platja de Sant Salvador del Vendrell.

El sector crític de l'AVP del Vendrell impulsa una nova associació, l'MVP

Les divergències amb l'actual regidora han desembocat en aquesta escissió

Escissió a l'AVP del Vendrell. El sector crític de l'associació ha impulsat el Moviment Veïnal de les Platges i les Urbanitzacions (MVP), una nova associació que té l'objectiu «de posar fi a la desagradable situació de bloqueig de l'AVP», segons han apuntat en un comunicat a les xarxes socials. L'MVP vol ser un moviment «reivindicatiu i inclusiu, una associació oberta a tothom, propera, i on tots els veïns comptem, proposem i opinem», asseguren.

Els seus impulsors expliquen que l'associació ja està legalment creada i registrada, i que en una data per confirmar es farà la presentació pública. La creació de l'MVP certifica la fractura absoluta dins de l'AVP, el partit de les platges i les urbanitzacions del Vendrell que es va presentar a les eleccions municipals del passat mes de maig, aconseguint representació a l'Ajuntament amb un regidor, Seve Galván, el cap de llista de la formació.

 

L'acord de govern i la renúncia de Galván

El bon moment de l'AVP es va veure refrendat amb l'acord de govern que van signar amb el PSC, després que l'agrupació s'hagués convertit en clau per garantir la governabilitat del municipi. Tot es va torçar poques setmanes després. Seve Galván va renunciar a l'acta de regidor, i la número dos de la llista, Bàrbara Peris, es va convertir en la nova regidora. En aquell moment ja es va fer palès que hi havia una divisió important a dins de la formació, amb un sector que es mostrava molt crític amb la figura de Peris.

La mateixa regidora va admetre la fractura del partit a finals de setembre, lamentant que havia rebut moltes «desqualificacions i amenaces». Els membres de l'AVP descontents amb Peris van acusar-la, per la seva banda, de tenir el partit bloquejat, juntament amb dues persones més. El sector crític demanava que es convoqués una assemblea del partit, per desbloquejar la situació. Finalment, la divisió s'ha acabat concretant en la creació d'un nou moviment veïnal.