El sector de la cultura demana que se'ls deixi fer un mínim d'activitat.

El sector de la cultura es fa sentir al Vendrell i demana que se'ls deixi treballar

Desenes de persones es concentren davant l'Ajuntament

Després de la protesta que el sector de l'hostaleria va fer el passat divendres a la plaça Vella del Vendrell, aquest dijous 5 de novembre ha estat el torn del sector de la cultura, un altre dels grans perjudicats per les restriccions imposades pel coronavirus. Desenes de músics, tècnics de so i professionals del sector s'han concentrat davant l'Ajuntament per reivindicar que la cultura, en temps de pandèmia, és segura.

«Durant els últims mesos hem demostrat que es pot mantenir l'activitat cultural de forma segura, ja que pràcticament no hi ha hagut brots relacionats amb aquest sector, per això demanem que ens deixin fer un mínim d'activitat», ha apuntat el guitarrista i compositor Pemi Rovirosa, un dels fundadors del grup Lax'n'Busto. Sònia Linares, cantant del grup Et-co i membre de l'AMBP, ha remarcat que la cultura «és font de riquesa i també d'estímuls, i sense això, com a societat, ens estem quedant enrere».

Una activitat molt reduïda durant el 2020

A la concentració hi han estat presents membres de l'Associació de Músics del Baix Penedès (AMBP), tècnics de so i músics de diferents formacions de la comarca, així com la regidora de Cultura, Sílvia Vaquero. Aquest any 2020, el sector cultural ha tingut una activitat molt minsa, concentrada només en els mesos d'estiu. A principis d'aquest novembre s'han hagut de tornar a suspendre les poques actuacions que es feien per les últimes restriccions imposades per la Generalitat.   


Comentaris