Imatge d'arxiu d'una mostra de laboratori de Covid-19

La segona onada de la Covid ja ha provocat 22 defuncions al Baix Penedès

La taxa de contagis comença a disminuir, però es manté la pressió hospitalària

La segona onada del coronavirus ja ha deixat un total de 22 defuncions al Baix Penedès, segons dades de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. Des de l'1 d'octubre i fins al 5 de novembre s'han certificat 22 morts atribuïdes al coronavirus, set de les quals s'han produït en residències. Durant la primera onada, les defuncions van arribar al centenar. En total, el nombre de persones mortes amb coronavirus al Baix Penedès és de 127, des del mes de març fins ara.

Baixa la taxa de contagis

El Baix Penedès va començar a notar amb força la segona onada de la pandèmia a principis d'octubre, amb un increment sostingut que va afectar principalment a municipis com l'Arboç, Cunit o Calafell. Les restriccions imposades per la Generalitat des de mitjans del passat mes han començat a donar fruits, i la taxa de contagis ja fa uns dies que decreix. En els últims set dies s'han detectat 241 positius de coronavirus, quan la setmana anterior havien estat 275. Són, doncs, 34 casos menys en l'última setmana.

Actualment la taxa de reproducció (RT) al Baix Penedès se situa per sota de l'1 (0,9), que és l'objectiu necessari perquè l'epidèmia decreixi. Tot i això, la pressió hospitalària encara es deixa notar. L'Hospital del Vendrell ha ingressat l'última setmana onze persones per complicacions relacionades amb el coronavirus, quan la setmana anterior havien estat setze. Des de mitjans d'octubre el centre hospitalari va tornar a ingressar malalts de Covid.


Comentaris