GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tot a punt a Segur de Calafell per la festa major de Sant Miquel

Entre les novetats destaca una fira de vins i formatges
El bateig de la plaça de Lola Boronat serà un dels actes destacats de la Festa Major de Segur. | Ajuntament de Calafell

 

Segur de Calafell viurà aquest cap de setmana la festa major de Sant Miquel, el seu patró, amb diferents actes que es faran entre dissabte i diumenge i que suposaran el punt final a les festes que s'han viscut durant l'estiu als diferents nuclis del municipi. Una de les novetats destacades és una fira de vins i formatges que hi haurà a l'avinguda de Catalunya tots dos dies, i que té l'objectiu de promocionar els productes d'alimentació de proximitat.

 

A la fira hi haurà diferents expositors de vi de la DO Penedès, així com de formatges i d'altres aliments. De la mateixa manera, s'habilitarà un espai per a 'food trucks' amb una zona de pícnic i diverses activitats que aniran relacionades amb aquesta temàtica. Un altre dels actes destacats serà el bateig de la plaça de Lola Boronat, amb el descobriment de la placa que porta el seu nom, que es farà el dissabte 29 de setembre a les onze del matí.  

 

Lola Boronat, la veïna més antiga de Segur

Dolors Boronat (28-7-1926) és la veïna més antiga de Segur de Calafell. Amb cinc anys va anar a viure a la Masia de la Casa Nova de Segur amb els seus oncles, una família que feien de masovers des de 200 anys enrere. Boronat ha viscut tota la vida a Segur, essent testimoni dels diferents canvis que ha experimentat aquest nucli, des dels seus inicis amb una gran finca i dues masies, al creixement urbanístic dels anys 60 i el desenvolupament posterior.

 

Programa de la festa major de Sant Miquel de Segur de Calafell

 

Dissabte, 29 de setembre

11 hores: Bateig de la plaça de Lola Boronat, davant de l’estació de tren de Segur.

11 hores: Itinerari comentat per la història de Segur, sortint de l'església de Sant Miquel (travessia de l’Ermita). L’activitat acabarà a la fira de Vins i Formatges, a l’avinguda de Catalunya.

11 a 14 hores: Fira de Vins i Formatges a l’avinguda de Catalunya.

11 a 14 hores: La Mikaleta. Minifira per als infants, amb tallers creatius, inflables, trenet, jocs i atraccions. A la plaça del Mediterrani. 

12 hores: Ofici solemne, ofrena floral, exhibició de puntes de coixí a càrrec de les puntaires de l’ARC i ballada de l’Esbart Dansaire. A l’església de Sant Miquel.

17 a 21 hores: Fira de Vins i Formatges a l’avinguda de Catalunya. 

17 a 21 hores: La Mikaleta. Minifira per als infants, amb tallers creatius, inflables, trenet, jocs i atraccions. A la plaça del Mediterrani.

19 hores: Cercavila musical, a càrrec del grup Els Zebrass. Per l’avinguda de Catalunya i la plaça del Mediterrani.

 

Diumenge, 30 de setembre

10 hores: VIII Trobada de col·leccionistes de xapes de cava. A l’avinguda de Catalunya. 

11 a 14 hores: Fira de Vins i Formatges a l’avinguda de Catalunya. 

11 a 14 hores: La Mikaleta. Minifira per als infants, amb tallers creatius, inflables, trenet, jocs i atraccions. A la plaça del Mediterrani.

12 hores: Ballada de sardanes, amb la cobla Maricel. Organitzat per l'Associació Sardanista de Calafell. Al Port de Segur.

17 a 20 hores: Fira de Vins i Formatges a l’avinguda de Catalunya.

17 a 20 hores: La Mikaleta. Minifira per als infants, amb tallers creatius, inflables, trenet, jocs i atraccions. A la plaça del Mediterrani.