ÚLTIMA HORA

Un home, molt greu per una sortida de via a l'N-420 a Duesaigües

Un sindicat assegura que l'Ajuntament del Vendrell tindrà una «fuga» de funcionaris el novembre

La CSIF alerta que marxaran 22 funcionaris del consistori
La plaça Vella, amb l'Ajuntament del Vendrell darrere.  | cedida

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha assegurat en un comunicat que aquest mes de novembre hi haurà una «fuga massiva» de funcionaris a l'Ajuntament del Vendrell. Segons el sindicat, seran 22 els funcionaris que deixaran el seu càrrec, dotze de la policia local i deu d'altres departaments del consistori, i el motiu seria «que els treballadors segueixen sense cobrar els trams, els triennis i les pujades acordades des del 2009».

 

La CSIF lamenta que «100 dies després de l'inici del mandat el panorama no ha canviat gens» i que la resposta del govern local quan se'ls planteja el problema és que «s'està sobrepassant el sostre de despesa i no hi ha diners». En aquest sentit, el sindicat critica que es doni aquest argument econòmic quan «s'ha augmentat el sou dels regidors, s'han incorporat nous càrrecs de confiança» i es paga «a alguns tècnics 150.000 euros en concepte d'objectius».

 

Alerten de «nefastes conseqüències»

Pel sindicat, tot això portarà «nefastes conseqüències» per a la ciutadania i per al mateix consistori. «Amb la inseguretat que hi ha al municipi, el panorama no pinta bé, els problemes s'agreugen en Serveis Socials i la residència d'avis, que és on es pateix més la falta de personal i provoca la càrrega de treball dels funcionaris per donar un bon servei», afegeixen. Per això demanen a l'administració «compromís i el compliment de les promeses realitzades», mentre insten als sindicats més representatius —als quals acusen de «passivitat» en aquest assumpte— a tenir «responsabilitat en la seva tasca sindical».

 

«Bona relació» del consistori amb els treballadors

Des de l'Ajuntament del Vendrell s'han limitat a reiterar que s'està treballant en aquest assumpte des de fa temps i que es manté una «bona relació» amb els sindicats de l'Ajuntament. De fet, el Comitè de Personal i el govern local van presentar diversos acords el passat mes de juliol, entre els quals hi havia la recuperació de la jornada laboral de 35 hores i una actualització del sistema de trams salarials, perquè augmentin els salaris més baixos.