Els sindicats de la policia del Vendrell, protestant davant l'Ajuntament.

Els sindicats de la policia del Vendrell asseguren que el cos està «sota mínims»

Una indisposició que afecta vint agents ha deixat la ciutat sense patrulles de nit

Continua la polèmica entre l'Ajuntament del Vendrell i el cos de la policia local, després que la capital del Baix Penedès hagi estat dues nits consecutives sense patrulles nocturnes per la indisposició de gairebé tots els agents que tenien en aquest torn.

El sindicat majoritari de la policia del Vendrell, la Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF), ha assegurat que ja s'havia advertit el govern municipal de la situació en diferents ocasions, però afegeixen que no van ser escoltats.

Un cos «sota mínims»

El portaveu del sindicat dins el cos de policia, Jordi Giménez, ha explicat a l'agència ACN que la situació que s'està vivint aquestes nits és l'evidència que el cos de policia «sempre està sota mínims», i mai hi ha assignades «les patrulles mínimes que marca el conveni». Segons Giménez, la indisposició afecta vint agents del total de 86 que hi ha al cos.

Giménez també ha volgut deixar clar que aquesta manca d'efectius al torn de nit no ha estat «cap vaga encoberta» com a mesura de pressió pel conflicte laboral que hi ha obert entre els sindicats i el consistori. El portaveu afegeix que han volgut fer pública la situació perquè la ciutadania entengui «quina és la situació real del cos». Per ara, l'Ajuntament ha comptat amb el suport dels Mossos d'Esquadra per garantir l'ordre durant les nits en què no s'ha pogut comptar amb patrulles de la policia local.