Calafell presenta els sis candidats a les primàries independentistes de l'ANC

Les votacions tindran lloc el 23 de febrer
Els sis candidats de les Primàries Calafell, amb Anna Arqué. | Facebook

 

Un total de sis persones opten a encapçalar la llista de Primàries Calafell que impulsa l'ANC a diversos municipis catalans. Aquest dimarts 12 de febrer van ser presentades en un acte a Cal Bolavà que va comptar amb la presència d'Anna Arqué, portaveu pels països catalans del ​International Commission of European Citizens (ICEC) i portaveu de Primàries Catalunya.

Les sis persones que s'han inscrit per ser candidates a les primàries de Calafell són Roger Arús, Pilar Bella, Rita Bocca, Marc Casellas, Joan Lluís Parra, i Sara Viñas. El pròxim dissabte 23 de febrer es faran les votacions per triar quin d'ells serà el candidat a l'alcaldia de Calafell per a les municipals del mes de maig. A Calafell s'han inscrit fins ara un total de 141 persones, que podran emetre el seu vot el dia 23 de febrer.

Triar el candidat i l'ordre de la llista

El procés de primàries que s'està duent a terme en diferents municipis de Catalunya —entre ells Calafell i el Vendrell— vol ser un moviment popular per triar els candidats a les eleccions i l'ordre que tindran dins de la candidatura, amb la intenció que sigui el màxim de transversal possible. D'aquesta manera, l'ANC respon a la manca d'unitat entre els partits sobiranistes catalans de cara a les eleccions municipals, per sumar ajuntaments a la causa «de la República».

Es preveu que a partir del 24 de febrer comenci el procés participatiu per fer el programa electoral. Al Vendrell, els candidats que s'han apuntat a les primàries són deu. Entre ells no hi ha cap membre del PDeCAT, ERC o Som Poble, tot i les crides que havien fet des de Primàries el Vendrell. El PDeCAT s'hi va mostrar obert en un principi, mentre que Som Poble ho va descartar, per prioritzar una candidatura netament d'esquerres. A Calafell, cap dels partits independentistes tampoc ha manifestat públicament la seva adhesió a les Primàries. 

"Campanya per demanar un institut a Coma-ruga" "Neix una associació d'ajuda a la depressió al Vendrell i Creixell"