Un dels dipòsits d'emergència de Sorea.

Sorea dona per restablert el servei d'aigua a Calafell i Bellvei

Els dos municipis han estat els més afectats pel tall al Baix Penedès

L'empresa d'aigües Sorea ha donat per totalment restablert el servei d'aigua aquest passat diumenge 5 de gener als municipis del Baix Penedès afectats pel trencament el divendres passat d'una canonada del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). Diversos municipis de la comarca es van veure afectats, entre ells Calafell, Bellvei, Cunit i l'Arboç. Cunit i l'Arboç van mantenir el subministrament amb recursos propis, però a Calafell i Bellvei es va esgotar l'aigua dels dipòsits.

 

Tres dipòsits provisionals a Segur i dos a Bellvei

Davant aquesta situació, Sorea va instal·lar el dissabte cinc dipòsits d'aigua per abastir les diferents zones afectades. Tres van servir per donar aigua a la zona alta de Segur de Calafell, mentre que els altres dos es van posar a Bellvei. En tots dos municipis també es van posar punts informatius perquè els veïns poguessin fer totes les consultes necessàries. Un cop el CAT va resoldre la incidència, els dipòsits de Calafell i Bellvei van ser els primers que es van omplir, la nit del 4 al 5 de gener.

Des de Sorea també apunten que els tècnics de l'empresa han estat en contacte permanent amb els consistoris de les poblacions afectades, alhora que s'enviaven alertes als veïns per informar-los de la situació i demanar-los un consum responsable de l'aigua durant les hores que va durar la incidència. En aquest sentit, l'empresa ha agraït la col·laboració ciutadana, apuntant que s'han registrat uns consums d'aigua «adequats» durant l'episodi de crisi.

El trencament d'una canonada del CAT a l'Ampolla el passat divendres va deixar sense aigua diversos municipis del Camp de Tarragona. A Calafell, la zona de Segur muntanya i la de Valldemar van ser les que van quedar més afectades, amb les reserves sota mínims. El diumenge 5 de gener, el mateix Ajuntament de Calafell va donar per restablert el servei, mantenint un punt d'emergència a la plaça d'Amèrica per aquells habitatges que encara poguessin tenir algun problema durant el dia