Vista aèria de l'Arboç.

SOS Penedès demana que es retiri el projecte d'una gran instal·lació d'energia solar a l'Arboç

Denuncien que el projecte està previst en un «espai d'interès agrari»

La plataforma SOS Penedès ha demanat una moratòria dels projectes de grans instal·lacions solars en el conjunt de la Vegueria del Penedès fins que estigui aprovat el Pla Territorial Parcial. La reclamació arriba quan hi ha un projecte privat de fer una instal·lació d'aquesta mena en uns terrenys de l'Arboç, que el col·lectiu demana que es retiri.

Un espai d'interès agrari

La plataforma destaca que l'actual planejament urbanístic qualifica aquest espai com a «sòl de protecció territorial d'interès agrari», amb el qual no estaria permesa cap instal·lació industrial de producció elèctrica. SOS Penedès vol que la planificació urbanística que s'està fent defineixi «en quins terrenys es permeten aquestes infraestructures», i alhora demana que «es restringeixin les condicions per als sòls no urbanitzables». 

La plataforma sosté que l'administració hauria de promoure aquestes instal·lacions des de la perspectiva «de l'autoconsum i el cooperativisme», i demana que «no s'hipotequi l'espai agrari». En el cas del projecte previst a l'Arboç, aquest es faria en uns terrenys pròxims a la fàbrica Sant Gobain que estan qualificats «com a sòl de protecció territorial d'interès agrari i paisatgístic», amb la qual cosa no es podria aixecar la planta solar.


Comentaris