SOSPenedès ha recollit 1.222 al·legacions contra el PDU de Sant Marçal-Cal Vies.

SOSPenedès presenta 1.200 al·legacions en contra del polígon logístic de Sant Marçal

Els cellers agrupats a les associacions Qalidès i Corpinnat també s'oposen al projecte

La plataforma ciutadana SOSPenedès, creada recentment per oposar-se al projecte del nou polígon logístic de Sant Marçal-Cal Vies, ha comunicat que ha recollit un total de 1.222 al·legacions individuals. Aquestes al·legacions al Pla Director Urbanístic (PDU) del polígon s'han presentat al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, durant la fase de participació ciutadana.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El projecte contempla la creació d'un polígon de 110 hectàrees entre l'Arboç, Castellví de la Marca i Castellet i la Gornal, que estaria vinculat al Logis Penedès. Des de SOSPenedès han avançat que durant els pròxims mesos se seguiran «recollint i presentant al·legacions per visualitzar que la ciutadania penedesenca no vol la logística al Penedès» i per demanar al Departament de Territori i Sostenibilitat «que faci seves les nostres reivindicacions».

Oposició de partits i associacions

SOSPenedès, una plataforma que està integrada per No Fem el CIM, la plataforma ProVegueria Penedès, el Geven, Bosc Verd, el GEPEC i Ecologistes de Catalunya, també ha rebut el suport de l'associació Qalidés (que agrupa catorze cellers del Penedès) i de Corpinnat (nou cellers del Penedès), així com d'entitats com CEPvi, i els partits polítics ERC, la CUP i Vilafranca en Comú.

Fins ara s'han presentat mocions de rebuig al projecte a una desena d'ajuntaments de l'Alt i el Baix Penedès, i només en dos d'ells, l'Arboç i Vilobí del Penedès, l'han rebutjat. Està previst que en els següents mesos se segueixin presentant les mocions en Consells Comarcals i ajuntaments com els del Vendrell, Banyeres del Penedès, Vilanova i la Geltrú o Castellví de la Marca.

Regió Agroalimentària del Penedès

La plataforma dona suport al projecte alternatiu al Logis que va presentar fa mesos No Fem el CIM, i que suposa impulsar una Regió Agroalimentària al Penedès. El projecte s'està presentant en diversos actes informatius que es fan al llarg del territori. El pròxim serà aquest dijous 10 d'octubre al Vendrell, al Museu Deu a partir de les 19.20 hores