La nova plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga serà lliure de cotxes

També es preveu que l'edifici del Tabaris sigui un lloc de trobada amb un entorn per passejar
La zona més cèntrica de Coma-ruga serà remodelada. | M.G.

 

L'Hotel Balneari TermaEuropa de Coma-ruga, al Vendrell, va acollir aquest dimecres 19 de desembre la presentació pública dels resultats del procés participatiu sobre el FEDER de Coma-ruga per millorar l’espai urbà del centre d’aquest nucli. L’acte va comptar amb l’assistència de més de cinquanta veïns i comerciants del nucli, així com l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, el regidor d’Urbanisme, Josep Mercadé, i el regidor de Participació Ciutadana, Ferran Trillas.

 

També es va comptar amb tècnics de l’Ajuntament del Vendrell i el Gabinet CERES, que ha estat l'encarregat de dur a terme el procés participatiu. Un cop validades totes les propostes per la Comissió, l’equip de govern ha marcat ja una sèrie de directrius per incorporar-les al projecte urbanístic inicial. Entre aquestes directrius, dues de les més rellevants són la reconversió de la plaça dels Germans Trillas en un espai lliure de cotxes i la transformació de l'edifici Tabaris en un espai de trobada dels veïns, convertint l'entorn en un espai de passeig.

 

Arranjar l'entorn de l'Estany de Coma-ruga

Un altre dels objectius marcats al FEDER és el d'arranjar l’Estany, que actualment està molt deteriorat, especialment la pèrgola perimetral. També es volen recuperar i restaurar els elements artístics originals, com els mosaics, la font del Roserar i La Deu. L'Ajuntament preveu ara encarregar un estudi de mobilitat per pacificar la circulació al centre de Coma-ruga, garantint la connexió amb els altres barris marítims.

 

El projecte del FEDER també preveu dotar el centre de Coma-ruga de nous aparcaments, ampliar la zona de passeig pel perímetre de l’estany, implantar el carril bici, i garantir la circulació del transport públic. Un cop fet l'estudi de mobilitat i s'hagin redactat els diferents projectes separats, el govern local obrirà la fase de licitació del projecte tècnic relatiu a la intervenció urbanística del centre de Coma-ruga. Pel que fa a la participació ciutadana, es convocaran noves accions per fer-ne el seguiment.

"PxC tanca l'experiment de Respeto i mira de cua d'ull Vox" "El Vendrell recorda el naixement de Pau Casals amb un concert i un espectacle familiar"