La taxa turística deixa més de 200.000 euros al Baix Penedès

El Vendrell, Calafell i Cunit concentren un 92% dels diners recaptats

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha donat a conèixer els diners que la comarca va recaptar el passat estiu amb la taxa turística. Aquest impost, que s'aplica a les estades en establiments turístics en període estival, va deixar al Baix Penedès 203.671 euros entre els mesos d'abril i setembre del 2019. La xifra suposa un increment del 4,69% respecte al 2018, quan es van recollir 194.084 euros.

Els municipis de la costa, els que més diners recullen

Els tres municipis de la costa, el Vendrell, Calafell i Cunit, recapten la major part d'aquesta taxa. El passat 2019, el 92,39% dels ingressos es van recollir en aquestes tres poblacions, mentre que els altres onze municipis de la comarca van recaptar el 7,61% restant. El Vendrell, capital comarcal, és el municipi que més recapta en aquest concepte, un total de 129.775 euros, que suposa més del 60% del total.

En segon lloc hi ha Calafell, amb 62.446 euros recaptats, seguit de Cunit, que aquest 2019 va recollir 7.335 euros mitjançant la taxa turística. Tots tres van incrementar les seves xifres respecte al 2018. Els diners recaptats a la resta de la comarca el 2019 van ser 4.113, que suposen també un augment respecte als 2.961 euros del 2018. Els tres municipis costaners recapten per si mateixos aquesta taxa, mentre que el Consell Comarcal ho fa per la resta de la comarca. 

Diners destinats a la promoció del turisme

La llei de la taxa turística estableix que aquests diners s'han de destinar a la promoció del turisme, així com a l'impuls del turisme sostenible i al desenvolupament de serveis i infraestructures. El conseller comarcal de Turisme, Jaume Casañas, ha destacat que les dades de la taxa remarquen que el turisme «és un sector estratègic pel desenvolupament socioeconòmic de la comarca», i ha afegit que el Consell treballa «per tenir una estratègia conjunta que valori la diversitat del Baix Penedès, des de la part marítima a la part interior».


Comentaris