Tensió entre Mossos i manters a Segur de Calafell

Els fets es van produir la nit del passat divendres

 

Escena de diversos enfrontaments i molta tensió, la que es va viure entre un grup de manters i diversos agents dels Mossos d'Esquadra la nit del passat divendres, 9 d'agost, a la zona del port de Segur de Calafell. Diverses patrulles de la policia catalana van actuar per impedir que els manters poguessin proseguir amb la venda il·legal de productes en aquest punt del passeig marítim calafellenc.

 

L'actuació policial va provocar molta tensió a la zona, repleta de turistes, que van poder veure com diversos dels manters s'enfrontaven als agents. El vídeo del moment ha corregut com la pólvora a les xarxes socials.

 

Molta polèmica pel top manta a Barcelona

Tot plegat passa en una setmana de polèmica viva en la lluita contra el top manta a la ciutat de Barcelona. El Sindicat Popular de Venedors Ambulants reclama a l'Ajuntament de Barcelona que acabi amb la «persecució policial racista» després de la detenció d'un venedor ambulant dijous a la Rambla, que han qualificat d'inacceptable i de «salvatge».

 

El portaveu, Aziz Faye, ha recordat que la solució al conflicte només es trobarà si s'escolta al col·lectiu i ha assenyalat que l'únic que genera inseguretat són les polítiques del consistori. Els manters consideren que l'única responsable és l'alcaldessa, Ada Colau, a qui li han demanat que «recordi les seves lluites» i li han advertit que el que està fent és «una traïció». Sobre la taula de negociació, lamenten que «es parlarà i no se solucionarà res» i exigeixen que s'escoltin les propostes que ja van exposar fa tres anys, entre les quals hi ha un projecte d'agricultura, de costura, o de perruqueria, entre d'altres, per treure els manters dels carrers. «No acceptarem més violència», han avisat.

 

Els manters han carregat per la detenció d'un venedor ambulant dijous a la Rambla: «És indignant veure un home negre amb el genoll d'un agent a l'esquena, l'altre agafant-li les cames i muntant un xou públic», ha carregat Cheikh Drame, activista de SOS Racisme, que s'ha preguntat si aquesta actuació és per «generar a la ciutadania una seguretat». «Seguretat per a qui? Per a les persones blanques amb privilegis?», ha qüestionat

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris
La piedra de sisifo
Claro, si el hombre detenido es negro es un ataque racista de la policoa, pero que los manteros amenacen a la policía con un carro de llevar mercancías es una herramienta de negociación colectiva. Por cierto, los Mossos suspenden en la actuacion, dada la circunstancia de agresión a la autoridad tenían que haber sido más contundentes. Demasiado miedo al discurso de lo políticamente correcto.
Jordi
Una autèntica vergonya, si fan complir la llei són uns racistes que paguin una llicència com tots els ambulants i problema resolt a sobre de i legals encara volan tenir raó
Miquel
Realmente vergonzoso permitir a estos vándalos intentar imponerse por la violencia. Que los expulsen de este país YA.