Final accidentat i tens al ple de Calafell

Malestar entre els assistents després que el batlle no respongués les preguntes dels veïns

El ple municipal de Calafell d'aquest dilluns 6 d'agost va tenir un final accidentat, quan l'alcalde, Ramon Ferré, va donar per acabat el ple sense respondre a les nombroses preguntes que s'havien fet des del públic assistent. El batlle es va acollir al Reglament Orgànic Municipal (ROM)  per no respondre les preguntes en aquest mateix ple i fer-ho en el pròxim ple del mes de setembre, per així poder «preparar bé les respostes». Aquesta decisió no va agradar gens als assistents, que van retreure a l'alcalde que havien estat esperant les quatre hores que va durar el ple per rebre les respostes. 

En aquest moment, van començar les queixes des del públic, així com des de grups municipals com els de C's o la CUP, que van retreure l'actitud de l'equip de govern. Els veïns van instar als regidors del govern municipal «a donar la cara» i van entonar càntics com «volem una resposta». La tensió va anar en augment quan l'alcalde va voler sortir de la sala i va haver de passar entre els assistents. Un cop havia marxat el batlle, els veïns van recriminar aquesta decisió a altres regidors del govern com Miguel Ángel Perín (PSC), Juanjo García (PP) o Joan Maria Triadó (UAM).  El vídeo que ha penjat el grup de C's a les xarxes socials mostra aquest instant.

 

L'oposició acusa el govern de «falta de respecte»

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Regidors del PDeCAT, la CUP i C's, així com Jesús Benedicto i alguns del PSC van seguir asseguts al seu lloc un cop el ple havia acabat. Des del PDeCAT han emès un comunicat aquest dimarts on consideren «una falta de respecte absoluta» que l'alcalde aixequés el ple «sense contestar ni donar la cara als calafellencs». Pel partit, aquesta manera d'actuar del govern «no és democràcia».

Els nombrosos veïns que havien intervingut durant l'apartat de preguntes del públic s'havien referit a temes com la zona taronja de Segur, el soroll i les baralles al carrer de Monturiol, o l'estat dels carrers en relació a la neteja viària i a la presència de rates.  En total van ser prop de trenta preguntes que es van fer durant una hora aproximadament, i que van quedar sense resposta fins al pròxim ple.