Exterior de l'escola Teresina Martorell del Vendrell.

El Teresina Martorell del Vendrell passarà a ser un Institut Escola el curs vinent

El canvi obre la porta a variar el model de sectorització escolar

L'escola Teresina Martorell del Vendrell, situada a la zona del Botafoc, passarà a ser un Institut Escola el pròxim curs 2019-2020. Així ho han anunciat des del Departament d'Ensenyament de la Generalitat aquesta setmana, en un canvi que vindrà acompanyat d'una millora de l'oferta educativa amb un nou model pedagògic. D'aquesta manera, aquest serà el primer centre del Vendrell que tindrà un ensenyament continuat dels alumnes des dels tres anys fins als setze.

Segons han explicat des de l'Ajuntament del Vendrell, l'Institut Escola comptarà amb el suport de l’Institut Andreu Nin per impartir els estudis de l’ESO. A més a més, a la tarda també acollirà estudis de Formació Professional. Aquesta és l'aposta que fa la Generalitat per impulsar una escola que actualment acull un alt nombre d'alumnes d'origen immigrant, una tendència que es vol mirar de canviar amb el nou projecte.

S'obre la porta a fer canvis a la sectorització escolar

Aquesta transformació també obrirà la porta a modificar la sectorització escolar, segons han apuntat des del consistori, de manera que es faci front «al problema pendent dels desequilibris en l'escolarització a primària». El Consell Escolar Municipal tractarà els possibles canvis tant en la sectorització, com en l'adscripció escolar entre primària i secundària. Actualment, el Vendrell té una sectorització escolar que divideix la ciutat en dues parts, separades per la riera de la Bisbal. 

El regidor d’Educació de l’Ajuntament del Vendrell, Kenneth Martínez, ha celebrat que «després d’anys treballant amb la Generalitat, engeguem un projecte potent que millorarà l’oferta educativa, l’equitat i la igualtat d’oportunitats per a tots els nostres fills i filles». El Vendrell ja va tenir fa uns anys un projecte d'un Institut Escola, el del centre dels Còdols que estava situat al barri dels Bulevards. La crisi econòmica va provocar, però, la desaparició d'aquella escola, que es va acabar fusionant amb el centre Marta Mata. 

També et pot interessar:


Comentaris