Martí Carnicer, saludant a Quim Torra.

Torra admet al Vendrell les mancances de la Vegueria Penedès

El president català assisteix a la primera Assemblea Municipal de la Vegueria i es compromet a desplegar els serveis territorials

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha assistit aquest dijous 14 de març al migdia a la primera Assemblea Municipal de la Vegueria del Penedès, que ha tingut lloc a la Vil·la Casals de Sant Salvador, al Vendrell. Davant els alcaldes dels diferents municipis que conformen la Vegueria, el president català ha reconegut les mancances en el desplegament dels serveis territorials per dotar de contingut a la nova Vegueria, i s'ha compromès a desplegar-los, sense posar cap calendari.

Torra ha acceptat que «no pot ser que amb dos anys estigueu pràcticament nus», afegint que les competències de la vegueria «no poden passar només pel nomenament del delegat del Govern», que és l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull. Per això ha expressat el compromís de la Generalitat a desplegar els serveis territorials. A l'acte, on hi han assistit una munió de batlles del Garraf, l'Anoia, l'Alt i el Baix Penedès, hi han intervingut també els alcaldes de les quatre capitals comarcals.

Martí Carnicer, saludant a Quim Torra.
Martí Carnicer, saludant a Quim Torra. | M.G.

 

Regull reclama el desplegament dels serveis territorials

El de Vilafranca, Pere Regull, que també és el delegat del Govern a la Vegueria del Penedès, ha estat el més vehement a l'hora de reclamar el desplegament dels serveis. «La vegueria s'ha fet per ser útil, perquè si no ja podem plegar, i necessitem un govern desplegat al territori i una delegació amb més coses que un sol delegat», ha reclamat Regull. El també alcalde de Vilafranca fa mesos que reclama aquest desplegament, com va expressar en aquesta entrevista del passat desembre a Tarragona Digital.

Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, i Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova, també han pres la paraula, recordant la història de reivindicació que s'ha seguit fins a aconseguir la Vegueria del Penedès, ara fa dos anys. Per la seva banda, el president de l'associació pro Vegueria Penedès, Fèlix Simón, ha demanat al Govern que doti de la inversió pressupostària necessària a la nova Vegueria. A l'acte hi han assistit nombrosos ciutadans que han volgut ser al costat de Quim Torra, amb banderes independentistes. També hi ha estat present el conseller de Territori, Damià Calvet, que al matí s'havia reunit amb els integrants del Pacte del Penedès Marítim.  

Torra entrant al recinte de la Vil·la Casals.
Torra entrant al recinte de la Vil·la Casals. | BP Diari

 


Comentaris