Tranquil·litat al Vendrell i el Baix Penedès durant el matí de vaga

Seguiment desigual al comerç del Vendrell
Una de les grans superfícies que ha tancat al Vendrell. | BP Diari
 

El Vendrell i el Baix Penedès viuen les primeres hores de vaga d'aquest 18 d'octubre amb tranquil·litat. Fins a les onze del matí no s'han registrat problemes a les carreteres de la comarca, ni tampoc als accessos dels diferents polígons industrials, en els quals la normalitat és absoluta. On més es nota la vaga és als centres educatius, amb molts alumnes que no han anat a les classes.

 

Al Vendrell, el seguiment entre el comerç ha estat desigual. Al centre de la ciutat és on hi ha més botigues tancades. Equipaments com la Biblioteca Terra Baixa també han tancat les seves portes, però funciona amb normalitat el mercat dels divendres a la Rambla. També l'Ajuntament està obert i l'equip de govern ha mantingut l'agenda prevista per avui. La majoria de les grans superfícies estan obertes, encara que en algun cas, com el de l'Esclat, s'han adherit a la vaga. 

 

La mobilitat sí que és més complicada en altres punts de la regió tarragonina, com ara l'N-240 a les Borges Blanques o la C-43 a Gandesa. Per la seva banda, la Marxa per la Llibertat que va sortir dimecres de Tarragona, i va agafar l'AP-7 al Vendrell, ja s'ha ajuntat amb la marxa que venia de Tàrrega i es dirigeix cap a Barcelona per l'A-2.

 

Moció de rebuig a la sentència al ple del Vendrell

Per altra banda, els partits ERC-Som Poble, Pel Vendrell Primàries, Junts pel Vendrell i Podem han presentat una moció conjunta de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, que es debatrà al ple del pròxim dilluns 21 d'octubre. La moció, similar a la que s'ha presentat en altres ajuntaments catalans, exigeix la «llibertat immediata dels presos i les preses polítiques, així com de les persones exiliades» i reitera el «dret a l'autodeterminació dels pobles». Municipis com la Bisbal del Penedès i Cunit ja han aprovat aquesta moció en plens extraordinaris que s'han celebrat aquesta setmana.