Pla obert de la mediació entre treballadors i direcció de Saint Gobain al Departament de Treball

Treballadors i direcció de Saint-Gobain negocien a Treball una solució a l'ERO al bloqueig de Bellvei

El comitè reclama la retirada de l'ERO i l'empresa afirma que no es pot continuar assumint el piquet del polígon

Els treballadors i la direcció de Saint-Gobain estan reunits als Serveis Territorials del Departament de Treball per mirar de trobar una solució al conflicte laboral obert després de la decisió del grup francès de tancar el forn de la divisió Glass i acomiadar 122 persones a l'Arboç. El secretari de Treball, Josep Ginesta, i el director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa, han encapçalat la comitiva de la Generalitat, que ha començat reunint-se per separat amb les dues parts. Abans d'entrar, els membres del comitè d'empresa han reclamat la retirada de Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) i garanties per la viabilitat i continuitat de l'altra divisió de l'empresa, Sekurit.

Fonts de l'empresa han posat com a condició imprescindible per avançar en la negociació l'aixecament del bloqueig del centre logístic del grup a Bellvei, que fa més d'una setmana que dura i amenaça el subministrament a empreses com Mercedes o Ford.

El fabricant de vidre per a l'automoció va anunciar a finals d'agost el tancament de divisió Glass argumentant que el forn estava arribant a la fi de la seva vida útil. Des de llavors, la plantilla va iniciar un cicle de protestes, i ara fa més de 10 dies que bloquegen les naus d'emmagatzemament que la companyia té al polígon industrial de Bellvei.

Els treballadors argumenten que els guals als accessos dels magatzems no són legals —no estan registrats a l'Ajuntament— i asseguren que per això han pogut aparcar els seus vehicles particulars des de divendres impedint l'accés dels camions per carregar material.


Comentaris