Els treballadors de l'Hospital del Vendrell avisen: «No podem continuar sent mules de càrrega»

Els sanitaris lamenten les condicions amb les quals estan treballant

El comitè d'empresa de l'Hospital del Vendrell ha lamentat, en una nota de premsa, les difícils condicions amb les quals estan fent front a la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Els treballadors de l'hospital han reiterat que les retallades que el sector ha patit des del 2008 els han portat a una situació límit, i avisen que ja no poden seguir sent «mules de càrrega» que suporten «sacs i sacs a la seva esquena».

En aquest sentit, des del comitè reiteren els problemes que ja fa anys que posen sobre la taula, com ara la manca de personal, l'augment d'hores de treball, els contractes precaris o els baixos salaris, però que amb la crisi actual encara suposen una càrrega més gran pels sanitaris. «Les nostres reivindicacions han estat notòries durant aquests anys, però sembla que no han servit de molt per als gerents de la Xarxa Santa Tecla, que han ignorat les nostres peticions sense respecte pels seus treballadors», afirmen. 

Després de la Covid-19, les mancances seguiran

Tot i agrair els aplaudiments que reben cada vespre dels veïns, els sanitaris de l'Hospital recorden que ja fa anys que es deixen la pell pels ciutadans treballant en unes condicions que consideren inadequades. A més, la manca d'equips de protecció individual ha comportat que «més de 35.000 sanitaris de Catalunya s'hagin contagiat».

Per tot plegat, els treballadors afirmen que ja poden més, i afegeixen que no demanen més Â«del que ens pertany, res més del que ens van robar des de l'any 2008». També avisen els ciutadans que, sense unes bones condicions, «ells també patiran la falta de personal, les esperen interminables a les urgències, o estar en una llitera dos dies perquè no hi ha llit a la planta». «Tot això, després de la Covid-19, continuarà passant, igual que la retallada dels nostres drets laborals», alerten.

"Aclarim els dubtes: Poden accedir els menors a les platges del Baix Penedès?" "La notícia més esperada a les residències de Calafell durant el coronavirus"