Un trenet amb locomotora de vapor, una de les atraccions de la Fira del Contraban de Cunit

La cinquena edició de la fira es farà el dissabte 1 de juny

L'Ajuntament de Cunit ja ha donat a conèixer algunes de les novetats de la cinquena edició de la Fira del Contraban i la Pagesia de Cunit, que tindrà lloc el dissabte 1 de juny pels carrers més cèntrics de la població. Entre les novetats, una de les que farà les delícies de grans i petits serà la presència d'un petit trenet amb la locomotora de vapor, que farà un recorregut de 120 metres en un circuit tancat al voltant de la plaça de Santiago Rusiñol. 

El tren tindrà quatre vagons, i hi podran pujar tant els més petits com la gent adulta, sempre de forma gratuïta. El segon acte destacat de la fira serà la presentació del projecte de la Ruta de la Transhumància, que ha d'anar de Cunit fins a Santa Coloma de Queralt. L'acte tindrà lloc a la sala del Casal Municipal i anirà a càrrec de Joan Rovira, especialista en aquesta qüestió. Es tracta d'un projecte per recuperar les rutes pecuàries de la zona, destacant-ne el valor patrimonial.

Una fira consolidada a Cunit

Entre altres materials informatius, s'està fent un plànol desplegable, que estarà disponible en català, castellà, anglès i francès. Des de l'Ajuntament de Cunit destaquen que la Fira del Contraban i la Pagesia ja s'ha consolidat com una tradició, en la qual es recrea com era un dia quotidià dels veïns de Cunit durant l'època de postguerra. Com va passar en altres poblacions de la costa de Catalunya, a Cunit molts ciutadans van aprofitar el seu litoral per fer entrar carregaments de tabac.

Per a molta gent, es va convertir en una manera de guanyar uns diners extres en una època de pobresa. Des del consistori van obrir a principis del mes de maig les inscripcions per a tots els que volguessin posar una parada a la fira, unes inscripcions que es van tancar el passat divendres 17 de maig. El programa de la Fira del Contraban i la Pagesia 2019 de Cunit és el següent:

  

  • 10.00 hores: Inici de la fira amb les diferents parades d'artesans ubicades pels diferents carrers del nucli antic fins a les 21.00 hores.
  • 11.00 -14.00 hores: Activitats i jocs infantils a la plaça del Casal i trenet a la plaça de Santiago Rusiñol.
  • 12.00 hores: Projecció dels documentals a la sala d'actes del Casal Municipal.
  • 13.00 hores: Cercavila musical pels carrers del nucli antic.
  • 17.00 - 21.00 hores: Activitats i jocs infantils a la plaça del Casal i trenet a la plaça de Santiago Rusiñol.
  • 18.00 hores, a la Sala del Casal Municipal: Presentació del projecte de la ruta de la transhumància des de Cunit a Santa Coloma de Queralt, a càrrec de Joan Rovira.
  • 11.00 - 20.00 hores, per diferents carrers del nucli antic: Exposició de vehicles i motos d’època en diferents carrers on es desenvolupa l'activitat.