El Tribunal de Contractes suspèn la licitació del servei de transport urbà de Cunit

La mesura s'ha pres a partir d'un recurs interposat per la Federación Empresarial de Auto Transporte

Contratemps important per poder recuperar el servei de bus urbà a Cunit, que estava prevista per a principis d'aquest any 2020. Segons ha informat l'Ajuntament de Cunit, la licitació que estava en curs ha estat suspesa pel Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, l'òrgan que resol les diferents reclamacions en matèria de contractació a les administracions públiques.

Aquesta suspensió —que és provisional fins que hi hagi una resolució definitiva— ve causada per un recurs interposat per la Federación Empresarial de Auto Transporte, que feia referència al quilometratge anual del servei de bus. El consistori havia licitat el servei amb un màxim de 50.000 quilòmetres anuals especificant que, en cas de superar-se aquest límit, caldria una altra licitació que trigaria més mesos. Amb el recurs, el que es demana és que es concretin els quilòmetres anuals del servei.

 

El govern municipal lamenta la decisió

La decisió ha estat rebuda amb desgrat pel govern municipal de Cunit. L'alcaldessa del municipi, Dolors Carreras, ha lamentat la resolució, recordant que el servei de bus urbà «és molt important pels ciutadans en el seu dia a dia» i reiterant la voluntat de l'equip de govern de «recuperar-lo i posar-lo al servei de la ciutadania». La resolució definitiva del recurs interposat pot trigar fins a tres mesos. L'Ajuntament de Cunit ja ha presentat la documentació requerida i ha notificat la suspensió a les empreses licitadores.

El regidor de Mobilitat i Transports Públics, José Manuel Cabada, ha afegit que la recuperació del servei segueix sent una «prioritat» pel consistori, per així poder «millorar la mobilitat de la ciutadania dins del terme». El servei de bus urbà de Cunit està anul·lat des del 2012, però el 2017 van començar les gestions per recuperar-lo. Tal com havia explicat el govern local, el nou servei vol tenir una coordinació d'horaris més gran amb equipaments com el CAP, l'Institut, i els trens de Rodalies.

"💉«Hi ha molta desinformació i molts rumors al voltant de les vacunes»" "Calafell es veu obligat a augmentar el pressupost per fer el nou gimnàs del Poble"