Troben una tortuga marina ferida a la platja de Sant Salvador

L'animal marí tenia ferides i plàstics i fils de pescar lligats al cos
La tortuga serà operada | TarragonaDigital

La Policia Local del Vendrell va rebre un avís el passat dimarts a la tarda que hi havia una tortuga marina ferida a la zona de Sant Salvador. Fins que no van arribar els agents de platges, unes noies la van agafar perquè no marxés, ja que l'estat en què es trobava no era bo. La tortuga, en el seu intent d'anar cap a l'aigua, estava ferida a la sorra, tenia diversos plàstics i fils de pescar lligats al seu cos.

En arribar els agents i seguint el protocol, van contactar amb els Agents Rurals i ells es van encarregar de gestionar el seu trasllat cap a la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM). Aquest passat divendres, han informat que, tot i les ferides, la petita tortuga evoluciona favorablement i en uns dies serà sotmesa a una cirurgia d'amputació per retirar l'extremitat malmesa. Les tortugues marines són capaces de viure en llibertat sense una extremitat i tenir una qualitat de vida adequada.

La presència d'una tortuga marina a la platja de Sant Salvador es valora positivament per les Regidories de Medi Ambient i de Platges de l’Ajuntament del Vendrell, que treballen conjuntament per la sostenibilitat ambiental, ja que és un bon indicador de qualitat ambiental, igual que ho són les nidacions de Corriol Camanegre d’aquest any. Fa pocs dies també es va trobar una altra tortuga marina a la Pineda Platja.

La tortuga va ser trobada a una platja de Sant Salvador | TarragonaDigital

"El PP no vol que el Baix Penedès es converteixi en «un paradís pels ocupes»" "Cunit segueix sense servei de socorrisme a les platges"