La pancarta, al campanar de l'Arboç.

Tsunami Democràtic penja una pancarta al campanar de l'Arboç

Apunten que la retiraran «passats uns dies»

El campanar de l'església parroquial de Sant Julià de l'Arboç ha aparegut aquest diumenge 29 de desembre amb una pancarta reivindicativa, que porta la signatura de Tsunami Democràtic. La pancarta, que penja al llarg del campanar, mostra les paraules «drets» i «llibertat», acompanyades del nom de Tsunami Democràtic, el grup que ha promogut diverses accions a través de les xarxes socials després de la sentència del Tribunal Suprem contra els polítics catalans empresonats per l'1-O.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Ha estat el compte del CDR Arbocenc el que ha informat aquesta acció, afegint un suposat missatge de Tsunami Democràtic en el qual expliquen que l'acció serveix per reivindicar «la defensa dels drets fonamentals com la llibertat d'expressió» i recordar «a tothom que no vivim amb normalitat». El missatge acaba apuntant que el Tsunami es «compromet a retirar la pancarta» quan hagin «passat uns dies».

L'Ajuntament recorda que l'església és de la parròquia

Des de l'Ajuntament de l'Arboç, el seu alcalde, el socialista Joan Sans, ha explicat que l'església de Sant Julià és un edifici «privat que pertany a la parròquia», amb el qual el consistori no hi té cap potestat. Sans ha afegit que ha fet diverses consultes a membres de la parròquia per saber si estaven assabentats d'aquesta acció o els havien demanat permís, apuntant que sembla que no seria així.

L'estiu del passat 2018 hi va haver una polèmica a la parròquia de Sant Ramon Nonat de Coma-ruga, per la presència d'un llaç groc en una espelma, que havia posat el mateix mossèn. Les queixes d'alguns veïns van portar el mossèn a retirar el llaç.