Imatge d'arxiu de l'Hospital del Vendrell

L'Hospital del Vendrell dona l'alta a l'última pacient ingressada per coronavirus

El centre vendrellenc va tenir entre 20 i 30 ingressats en el punt més alt

L'Hospital del Vendrell ha donat aquest dijous 4 de juny la notícia que fa molt temps que tothom esperava. Avui s'ha donat l'alta a l'última pacient que quedava ingressada a l'hospital per coronavirus. Es tracta d'una dona de 85 anys, la Carmen, que havia ingressat al centre hospitalari el passat 22 d'abril.

Sis setmanes després, ha rebut l'alta enmig dels aplaudiments de tot el personal sanitari, que ha enregistrat un vídeo d'aquest moment tan emocionant. Durant gairebé tres mesos, els treballadors de l'hospital han posat tots els seus esforços en atendre els malalts de la Covid-19 que hi han arribat. En el moment de màxima expansió del coronavirus, el nombre d'ingressats va fregar els 30, que estaven situats a la tercera planta de l'hospital.

Els sanitaris, lluitant a primera línia

Els treballadors van documentar ells mateixos el seu dia a dia durant els moments més durs de la pandèmia, amb un seguit de fotografies que penjaven a les xarxes socials. Ells mateixos van patir la cruesa del coronavirus, sobretot per la manca d'equipaments de protecció durant les primeres setmanes. Des de fa més d'un mes, el personal sanitari de l'hospital fa una campanya de pressió per reclamar menys precarietat i la dignificació de la seva tasca