Veïns de Coma-ruga faran una protesta per denunciar l'estat d'un grup de cases en ruïnes

El complex, en el qual hi ha ocupes, es troba davant d'una escola i una llar d'infants

Veïns de la zona de la Creu de Coma-ruga faran una manifestació el pròxim 23 de maig en protesta per l'estat en què es troben un grup de cases abandonades, situades al davant de l'escola Pla de Mar, segons ha avançat RTV el Vendrell. Els veïns i les famílies que porten els seus fills a aquest centre ja van fer una queixa el passat desembre per la mateixa situació, i l'incendi que es va produir en aquest complex el passat 1 de maig els ha portat a redoblar les seves protestes.

Les queixes són per l'estat ruïnós d'aquest complex de 26 cases aparellades d'una obra que va quedar inacabada per la crisi. El recinte està ple de brutícia, i alguns dels habitatges estan ocupats. Una de les queixes és perquè sovint es produeixen baralles entre els 'ocupes', i també per la imatge o la inseguretat que es dona als alumnes que van i vénen del centre escolar. A prop també s'hi troba la llar d'infants El Riuet.

Interior d'una de les cases abandonades del davant de l'escola Pla de Mar. | BP Diari

 

Aldarulls i un incendi

La policia del Vendrell va confirmar fa uns mesos que a la zona hi ha sovint aldarulls, especialment a l'estiu. El passat 1 de maig es va produir un incendi en un dels habitatges ocupats, que va acabar amb dues persones ferides per inhalació de fum. Per tot plegat, els veïns i les famílies que porten els fills a aquests centres educatius s'han cansat d'aquesta situació i faran la protesta el pròxim 23 de maig.

Des de l'Ajuntament del Vendrell van explicar en el seu moment que el consistori no pot intervenir en aquest complex perquè, en quedar inacabat, no va ser recepcionat, i que cal esperar a que el banc que té els drets sobre els habitatges en prengui possessió. Però, de moment, aquest no ho fa. Aquesta situació fa que el tema estigui encallat, i que els veïns de la Creu de Coma-ruga es trobin impotents davant aquesta situació.