ARA MATEIX

Troben una nova bomba de la Guerra Civil a tocar del Càmping Las Palmeras de Tarrgona

Veïns de Coma-ruga es queixen per la construcció d'uns habitatges en ple mes d'agost

Apunten que la normativa impedeix fer obres majors durant l'agost
Imatge de les obres que s'estan al carrer de Marià Fortuny, a Coma-ruga.   | BP Diari

 

Veïns de Coma-ruga han fet arribar les seves queixes a Tarragona Digital per les obres d'uns habitatges al carrer de Marià Fortuny que no s'han aturat amb l'arribada del mes d'agost. M. M., veí de la zona, ha mostrat la seva disconformitat perquè s'estiguin fent aquests treballs en ple mes d'agost. «La normativa especifica que les obres majors s'han d'aturar l'agost, però això no ha passat en aquest cas», lamenta.

Els veïns ja han requerit en diverses ocasions la presència de la policia local, «que s'ha limitat a aixecar acta dels fets», expliquen. Els veïns afegeixen que també s'han dirigit a la regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament del Vendrell, però que la resposta que han rebut de moment és que «estan treballant en el tema». Mentrestant, les obres es mantenen, segons asseguren els veïns.

Requeriment de l'empresa per treballar l'agost

Des de l'Ajuntament del Vendrell han explicat a aquest mitjà que en data del 2 d'agost van rebre un requeriment de l'empresa constructora per «no interrompre els treballs i poder fer acabats interiors». Des de la regidoria d'Urbanisme van fer una inspecció dels habitatges el passat 7 d'agost i han elaborat un informe on s'especifica l'horari i els treballs que es podrien fer durant l'agost. De totes maneres, des del consistori encara no s'ha decidit si donaran el permís per poder seguir amb les obres o no, tot i que afegeixen que és qüestió de pocs dies.

Treballs «amb grues i radials»

En tot cas, els treballs que es podrien fer a l'agost es limiten a acabats interiors i obres menors que no molestin els veïns. Aquests asseguren que això no és el que està passant en aquests primers dies d'agost. M. M. afirma que les obres «comencen cada dia laborable a les vuit del matí, amb grues i radials, que generen moltes molèsties pel soroll, en uns dies de molta calor en què molts veïns tenen les finestres obertes». També afegeix que els treballs es fan de les vuit del matí a les dues del migdia i de les quatre a les set de la tarda, quan la normativa indica que haurien de començar a les nou.

L'ordenança de l'Ajuntament del Vendrell, que es pot consultar a la pàgina web, indica que entre els dies 1 i 31 d'agost als barris marítims i al nucli antic «no es pot iniciar cap obra i, de les que estiguin iniciades, només es podran fer els acabats interiors que no necessitin ajudes de paleta i les obres menors que no causin molèsties». L'Ajuntament estableix excepcions per a les reparacions d'emergència. 

Imatge dels habitatges que s'estan fent a Coma-ruga. | BP Diari

 

"🚨ENXAMPAT: El pilot temerari volava a només 50 metres sobre la platja de Calafell" "El Vendrell presenta una nova edició de la seva cursa de muntanya"