La caixa on es va produir l'incendi ja ha estat reparada.

Els veïns de Costa Cunit comencen a recuperar el servei de telèfon i Internet

L'Ajuntament anuncia que ajudarà els veïns a fer les reclamacions pertinents

Els veïns de la urbanització Costa Cunit ja han començat a recuperar el servei de telèfon i Internet que va deixar de funcionar el passat dilluns 13 de maig després d'un incendi al cablejat d'una caixa de registre. En total, han estat prop de tres setmanes sense aquest servei. Aquest dilluns 3 de juny, alguns veïns certificaven que ja tenien el servei, mentre que altres havien recuperat el servei d'Internet però no el de telefonia, i alguns encara no en tenien cap.

Des de l'Ajuntament de Cunit, el regidor de Tecnologies de la Informació, Xavier Salvadó, ha confirmat a Tarragona Digital que el servei s'està restablint de forma progressiva, i espera que en poc temps tots els veïns ja el tinguin normalitzat. Tot i això, Salvadó lamenta que la informació que reben de l'operadora és molt escassa «i errònia, ja que les diferents dates que ens han donat per solucionar el tema no s'han complert».

L'Ajuntament lamenta que s'hagi actuat «malament i a destemps»

El consistori de Cunit ha mostrat el seu enuig per la manera com la companyia ha abordat aquest assumpte, actuant «malament i a destemps», segons Salvadó, raó per la qual faran una queixa formal a Telefònica. Salvadó també ha apuntat que l'Ajuntament no es pot «personar» en aquest assumpte, però ha afegit que ajudaran els veïns a fer els tràmits per emetre les seves queixes al Síndic de Greuges  o a l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

«Molts veïns que treballen a casa no ho han pogut fer per la manca de servei, i tampoc s'han pogut comunicar emergències amb els cossos sanitaris», explica el regidor TIC, reiterant que l'operadora no ha donat la resposta que creuen que hauria d'haver donat. Diversos veïns de la urbanització ja van enviar una queixa al Síndic de Greuges, que va respondre apuntant que havia demanat un informe de l'incident a la companyia telefònica. A Costa Cunit hi ha uns 800 habitatges, i prop de 200 persones poden haver estat afectades pel tall.

Notícies relacionades: