La zona del Mas Astó on s'ha de fer el nou dipòsit.

Veïns del Mas Astó, al Vendrell, recelen de les obres per fer un dipòsit d'aigua al nucli

Demanen la certificació de l'Ajuntament que els treballs no es faran a tocar dels habitatges

Els veïns de la urbanització Mas Astó del Vendrell han mostrat el seu recel davant de les «imminents» obres de construcció d'un dipòsit d'aigua al nucli que farà el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). El dipòsit es farà en uns terrenys municipals i ha de servir per regular l'aigua que ve des de l'Ebre cap a la comarca del Baix Penedès.

L'objectiu és que la comarca tingui reserves d'aigua suficients per quan hi hagi alguna avaria. Però des de l'associació de veïns ja han mostrat els seus dubtes amb aquesta obra en diverses ocasions, ja que temen que tingui un impacte mediambiental important en la zona de bosc on es posarà. A més, no volen que el dipòsit es construeixi a tocar dels habitatges, ja que estarà rodejat de parets de tres metres d'alçada.

«No ens en refiem»

Després d'una protesta que van fer el passat mes d'agost, els veïns van aconseguir el compromís del CAT i de l'Ajuntament que el dipòsit es faria 25 metres més endins als terrenys projectats, de manera que quedi apartat dels habitatges. Però els veïns denuncien que el compromís verbal que es va assolir amb l'Ajuntament no s'ha rubricat sobre el paper, i temen que els acords adquirits no es duguin a terme, junt quan ja han començat els treballs preliminars per fer les obres.

«Bàsicament no ens refiem del consistori, i per això volem que ens certifiquin per escrit els compromisos als quals vam arribar», expliquen els veïns. L'acord també inclou diverses contrapartides per a la urbanització, que ha de fer el CAT, entre elles les obres d'un col·lector que ha d'unir el clavegueram del nucli amb la xarxa municipal. A Mas Astó hi ha prop de 320 parcel·les, tot i que durant l'any els habitatges que estan ocupats són un centenar. Els veïns avisen que estaran amatents perquè les obres es facin tal com es van acordar.