Veïns del Vendrell i Calafell creen xarxes de suport a gent gran que viu sola

Grups de voluntaris s'organitzen per ajudar la població de risc

De la mateixa manera que ha passat en altres pobles i ciutats, veïns del Vendrell i de Calafell han creat xarxes de suport per ajudar en tot el que faci falta a la població de risc, especialment la gent gran que viu sola, davant l'emergència sanitària decretada pel coronavirus. En ambdós casos, les xarxes s'organitzen de forma virtual, amb l'objectiu de proporcionar aliments, medicaments o altres productes de primera necessitat a gent que no té ningú que els ho pugui fer.

 

La Xarxa de Suport del Vendrell

Al Vendrell, la xarxa s'ha coordinat a través de dos números de telèfon, els 651 380 657 i 658 953 740, així com el mail xarxasuportelvendrell@gmail.com, i els comptes de Twitter, Facebook i Instagram XarxaSuportElVendrell. És on poden contactar tots els que vulguin ser voluntaris, i també aquelles persones que necessitin el suport.

 

Aquest es divideix en tres línies. Per una banda s'ofereix suport assistencial, portant aliments o medicaments a les persones, o traient a passejar les seves mascotes. Per una altra, es dona suport emocional, per si hi ha gent que vol parlar, sigui via telefònica o presencial. Per últim, també es proporciona assessorament o informació sobre els diferents aspectes relacionats amb l'emergència sanitària. 

 

Calafell també impulsa un grup de suport

A Calafell, la xarxa de suport ha facilitat dos números de telèfon per contactar, que són el 687 965 559 i el 616 826 375, així com l'adreça de correu electrònic xarxadesuportcalafell@gmail.com. Els impulsors són veïns del municipi que s'han organitzat per «fer arribar aliments, medicaments o productes de primera necessitat a les persones de Calafell que ho necessitin», segons han explicat.

 

A l'Arboç, l'Ajuntament ha anunciat un servei municipal per fer arribar aliments de primera necessitat i medicaments a persones grans que viuen soles, a través del personal de Protecció Civil. El servei ha començat a funcionar aquest dilluns 16 de març. 

Més notícies de la categoria Baix Penedès