Veïns del Vendrell denuncien que pateixen assetjament immobiliari per fer-los fora del seu pis

En un dels blocs, que pertany a un fons d'inversió, s'han quedat sense llum comunitària i ascensor
Entrada del bloc de pisos on viuen els veïns afectats. | BP Diari
 

Veïns d’un bloc de pisos del carrer de César Martinell del Vendrell han denunciat que estan patint assetjament immobiliari amb l’objectiu de fer-los abandonar el pis on viuen. Es tracta d’un bloc de pisos del qual el promotor va fer fallida, i va acabar sent adquirit per un fons d’inversió americà. «Quan s’acaben els contractes no els renoven, perquè volen quedar-se les propietats i vendre-les», ha explicat a TarragonaDigital Rosa Maria Cano, que té els pares vivint en un d’aquests pisos.

Això ha fet que en aquest bloc ja només hi quedin quatre famílies, i algunes d’elles hauran de marxar el 23 de gener, dia que el jutjat ha fixat el llançament dels seus habitatges. Tot i això, hi ha veïns que han seguit pagant el lloguer mensualment encara que no se’ls ha renovat el contracte. És el cas dels pares de Rosa Maria Cano, que tenen 80 i 75 anys. «Hem seguit pagant cada mes a l’oficina que porta la gestió de finques, i vam denunciar la situació a la justícia», explica. Això va fer que l’Audiència de Tarragona parés el seu desnonament fins que hi hagi judici.

 

Sense llum comunitària ni ascensor

«Els meus pares no volen marxar perquè estan bé en aquesta zona, tenen el CAP a prop», apunta Cano, que assegura que estarien disposats a renegociar un contracte de lloguer a l’alça. L’altra banda, però, no els ha ofert aquesta opció. La situació s’ha complicat les últimes setmanes. A més de ser cada cop menys veïns, fa poc els van tallar la llum comunitària, amb el qual s’han quedat sense llum a l’escala i tampoc els funciona ni l’ascensor ni el televisor. Així, per una banda la justícia els permet seguir al pis fins que hi hagi sentència, però per l’altra, els estan tallant serveis. Ells ho veuen com una estratagema per pressionar-los perquè marxin.

Altres veïns sí que han decidit marxar. Alguns havien deixat de pagar quan el bloc va passar a mans del fons d’inversió, assegurant que no se’ls va facilitar un compte de pagament. Per això ara no poden fer cap reclamació. La situació que viuen els veïns d’aquest bloc es repeteix en dos blocs més de la mateixa promoció, situats al mateix carrer. Un ja està completament buit i l’altra va pel mateix camí.

Alguns veïns d’aquest tercer bloc, on encara no s’han fixat llançaments, han explicat a aquest diari que quan se’ls va fer el contracte, l’empresa que gestionava els pisos ja els va avisar «que els pisos probablement acabarien embargats». Els veïns han començat a rebre citacions judicials per aquest desembre, amb el qual creuen que es repetirà la situació dels altres dos blocs. Alguns asseguren que miraran de plantar cara a través de la justícia, mentre que d’altres tenen assumit que hauran de buscar un nou habitatge. Veient el panorama, es decanten més «per comprar-ne un que no pas fer un lloguer».

 

També et pot interessar:

"La Biblioteca del Vendrell ofereix sales d'estudi pels mesos d'exàmens" "🔴ATENCIÓ: Calafell vol refer els límits municipals amb el Vendrell"