Imatge d'uns infants en una escola bressol

El Vendrell 2021: Gratuïtat del P-2 de les llars d'infants, comptes participatius i ajuts al comerç

El govern local defineix els eixos del pressupost per l'actual curs

El govern local del Vendrell ha definit aquest dimecres 13 de gener els diferents eixos que marcaran el pressupost per aquest any 2021. Englobats en l'encapçalament 'El Vendrell avança', el portaveu de l'equip de govern, Christian Soriano, ha repassat alguns dels projectes que s'incorporaran als comptes, els quals s'espera que es puguin portar al ple el pròxim mes de febrer. 

Soriano ha apuntat que en els pròxims dies el govern es reunirà amb els diferents partits de l'oposició per arribar a acords de manera que el pressupost compti amb el màxim de suport possible. «És el moment d'actuar amb responsabilitat per donar suport a l'Ajuntament en un context de lluita contra la pandèmia», ha remarcat el portaveu.

Gratuïtat P-2 escoles bressol

Entre els principals projectes que Soriano ha presentat destaca la gratuïtat de l'últim curs de les escoles bressol, el P-2, que entrarà en vigor a partir del curs 2021-2022. Segons el portaveu, amb aquesta mesura —que es concretarà més els pròxims dies— es vol reforçar «la cohesió i la integració» de les famílies. L'Ajuntament calcula que això suposarà un estalvi d'uns 1.400 euros per cada família

Ajuts al comerç i transformació urbana

El consistori també incorporarà als comptes una previsió de 200.000 euros per fer ajuts directes al comerç local i als autònoms que estiguin afectats pels tancaments per la pandèmia. Christian Soriano ha recordat que enguany ja s'han repartit 320.000 euros en diferents convocatòries i ha afegit que els 200.000 euros previstos pel 2021 es poden ampliar si així ho demana la situació.

El portaveu de l'Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano.
El Vendrell ha presentat els eixos del pressupost pel 2021. | BP Diari

Per altra banda, entre les inversions previstes n'hi ha diferents que han de continuar amb la transformació urbana i de mobilitat del municipi, que es va iniciar amb l'ampliació de l'illa de vianants del centre. Així, aquest 2021, a més de finalitzar els treballs de la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga, es preveuen començar les obres del Tabaris, les del Pont de França i el carrer de les Quatre Fonts, i el projecte per remodelar el carrer de la Cristina Baixa. També hi ha 100.000 euros per renovar voreres i asfalt.

Ampliació del porta a porta i del PAS BUS

Per últim, l'Ajuntament seguirà apostant pel model de recollida de residus porta a porta i, després d'haver-se començat a aplicar a tres nuclis a finals del 2020, en els primers mesos del 2021 s'ampliarà a altres zones, com ara el barri del Puig. També es vol ampliar el servei del bus a demanda (el PAS BUS), que es va estrenar el mes de novembre.