El Vendrell, l'Arboç i Banyeres donen accés gratuït a la piscina per l'onada de calor

Les temperatures s'enfilen per sobre dels 35 graus
La piscina del Club Tennis Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

Catalunya viu aquesta setmana la primera onada de calor de l'estiu, amb temperatures que s'enfilen per sobre dels 35 graus en molts punts del Principat. Al Baix Penedès, les temperatures d'ahir dimecres 26 de juny van marcar registres rècord en els últims deu anys, i s'espera que la situació pugui seguir igual fins diumenge. Per aquesta raó, els diferents municipis han pres mesures per ajudar els ciutadans a combatre l'onada de calor.

Al Vendrell, l'Ajuntament ha decidit donar accés gratuït a la piscina del Complex Esportiu Club Tennis el Vendrell. Ho serà des d'avui dijous 27 de juny, fins al dissabte 29 de juny, de les dotze del migdia a les sis de la tarda, sempre respectant el seu aforament. És una mesura que ja han pres altres consistoris de la comarca, com els de Banyeres del Penedès i l'Arboç. Tots dos donen accés gratis a la piscina d'estiu avui dijous 27 i demà divendres 28 de juny. En el seu cas, l'accés serà fins a cobrir l’aforament màxim i es reservarà un 20% pels abonats.

La piscina d'estiu de l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç

 

Risc alt d'incendis

Les altes temperatures també multipliquen el risc d'incendis, que a la majoria de comarques catalanes, com el Baix Penedès, se situa al nivell 2. Des de Protecció Civil han recordat que està prohibit fer foc a 500 metres de les zones forestals. Aquest dimecres 26 de juny a la tarda va començar un incendi a la Ribera d'Ebre, entre la Torre de l'Espanyol i Vinebre, que ja ha cremat 4.000 hectàrees i ha obligat a desallotjar diversos masos.

Al Baix Penedès, aquest passat dimarts es va produir un incendi en una parcel·la, que va cremar prop de 700 metres quadrats d'herbes i matolls. Les condicions d'aquest estiu són molt diferents de l'any passat, en què s'havien produït moltes pluges a la primavera. Enguany, s'ha tingut un primer semestre molt sec. Des de la Generalitat de Catalunya han donat informació de les diferents maneres com es pot combatre l'onada de calor, amb un vídeo que s'ha penjat a les diferents xarxes socials

"Arriba de nou el cicle de pel·lícules de Terror a la Fresca de Calafell" "El cap de setmana llarg de Sant Joan porta més visitants al Turismar del Vendrell"