Una de les càmeres d'accés al nucli antic del Vendrell.

El Vendrell activarà les càmeres d'accés al nucli antic el mes de febrer

El sistema es troba en fase de proves

L'Ajuntament del Vendrell preveu activar les càmeres que han de regular l'accés de vehicles al nucli antic el pròxim mes de febrer. Segons han avançat des del consistori, les càmeres estan ara en fase de proves, després que s'instal·lessin fa unes setmanes, just quan van acabar les obres dels carrers del Doctor Robert i Prat de la Riba.

Aquestes són càmeres que llegeixen la matrícula dels vehicles i estan connectades amb la policia local. D'aquesta manera es pot controlar que només entrin als carrers de l'illa de vianants els vehicles que tenen permís per a fer-ho, que són els dels veïns i els dels transportistes que han de treballar amb els comerços de la zona. 

Més vigilància i eliminació de les pilones

Aquest nou sistema substitueix el de les pilones, que presentava diferents problemes de mal funcionament i manteniment. A més a més, s'espera que amb aquesta videovigilància es puguin reduir els robatoris als carrers del centre, després que el passat estiu es detectessin nombrosos atacs a comerços del nucli antic.

Les càmeres s'han posat a diferents accessos al centre, com ara als carrers de Prat de la Riba, Mar, el Portal del Pardo o Carnisseria. La compra de les càmeres es va aprovar per junta de govern el passat juliol, amb un cost de 37.000 euros.